Ompele kissan muotoinen ovistoppari
Tee itse
Ompele kissan muotoinen ovistoppari
Sympaattinen, kissan muotoinen ovistoppari on helppo ommella. Valitse väritys oman lemmikkisi mukaan tai pitäydy sisustuksesi sävyissä. Tämän ompelet tunnissa!
9.12.2013
 |
Unelmien Talo&Koti

Ovistoppariin tarvitset tiiviin ja kestävän kankaan. Myös pinnan tasaisuus on eduksi, sillä kirjotut kasvot erottuvat silloin hyvin. Me käytimme homesuojattua akryylia, joka on käsitelty likaa hylkiväksi.

Kerää materiaalit yhteen ennen ompelua, niin voit sommitella kivoimman väriyhdistelmän. Älä unohda rusettinauhaa!

Tarvikkeet:

  • tiivistä, tukevaa kangasta
  • helmi- ja muliinilankoja toiveesi mukaan
  • askarteluvanua
  • hienoa hiekkaa
  • pala tilkkukangasta
  • puuhelmet silmiksi.

Kissamaisen ovistopparin ompeluohje

Kissan vartalo

1. Hahmottele ovistopparisi kaavat, vartalokappale ja pohja. Taita kangas kaksinkerroin, oikeat puolet vastakkain, ja kiinnitä kaava kankaalle nuppineuloin. Lisää leikatessa noin 1 cm:n saumanvarat. Huomaa, että ovistopparin kolmiulotteisuus syntyy soikeasta pohjakappaleesta.

2. Huolittele kangaskappaleet reunoistaan kauttaaltaan kolmipistosiksakilla, sillä kangas liestyy muuten helposti, ja painavan kissan saumat saattavat muuten repsahtaa auki.

3. Ompele sivusaumat, jätä pohja vielä avoimeksi. Tee aukileikkauksia kaareviin kohtiin, jotta saumasta tulee kaunis myös oikein päin käännettynä. Käännä työ.

4. Työnnä vanua pienissä erissä kissan ylävartaloon, aloita korvista. Kun täytät päätä, muotoile kasvojen keskiosasta hieman ulkoneva. Täytä kissa vanulla noin puoleen väliin asti.

5. Täytä litran Minigrip-pussi tai vastaava hiekalla reilusti puoleenväliin. Sujauta pussi kissan sisään ja varmista että vanua on sopivasti. Voit tarpeen mukaan lisätä vanua myös pussin ja kankaan väliin, jos pussi vaikuttaa liian laihalta.

6. Ompele ovistopparin pohjakappale käsin paikalleen, kun hiekan ja vanun määrät ovat oikeat.

Kissan kasvot

1. Leikkaa tilkkukankaasta silmät ja ompele ne etupistoilla kissan kasvoihin.

2. Ompele etu- ja laakapistoilla nenä ja suu. Viikset ovat pitkiä lankajuoksuja. Kiinnitä lopuksi puuhelmet silmien keskelle.

Lue lisää:

Kommentoi »