Täydelliset yhdessä: mausteinen kurpitsakeitto ja puolikuiva valkoviini


Minkä juoman valitsen mausteisen kurpitsakeiton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen syksyisen lohturuoan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Kirsi Salovaara

Kurpitsakeitto on syksyn ihanin lohturuoka, joka lämmittää aivan kuin sisäinen villapaita! Chili, currytahna ja inkivääri tuovat kurpitsakeittoon mausteisuutta. Kurkkaa ohje luottoreseptiin täältä.

Täydellinen viini mausteiselle kurpitsakeitolle: Peth-Wetz Bubbly Rivaner, 12,81 €

"Currytahnalla, inkiväärillä ja chilillä höystetty kurpitsakeitto kaipaa viiniä, joka ei säikähdä (edes halloweenina) keiton mausteisuutta. Puolikuiva ja pirskahteleva valkoviini Saksan Rheinhessenistä on vastaus pulmaan. Peth-Wetz Bubbly Rivaner on tyyliltään omaleimainen, mutta niin on kurpitsakeittokin. Valkoviinin luontainen jäännössokeri taittaa mukavasti keiton mausteisuutta, ja aavistuksen kupliva rakenne keventää täyteläisyyttä jättäen jälkeensä raikkaan suutuntuman." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 30.10.2019