Mausteinen kurpitsakeitto

45 min
4.5
29

Mausteinen kurpitsakeitto

GL
KA
LA
MA
MU
29
4.5
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 150 gomenaa (suomalainen)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklcurrytahnaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (suikaloituna)
  • 1000 gkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 6 dlkasvislientä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1/2 kpllimettiä
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.

Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.

Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu ja hunaja.

Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.

•Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä.

•Keitä kurpitsasoppaa tuplamäärä, se vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä