4,4(107)
Mausteinen kurpitsakeitto
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Kurpitsakeitto on syksyn ihanin lohturuoka, joka lämmittää aivan kuin sisäinen villapaita! Chili, currytahna ja inkivääri tuovat kurpitsakeittoon mausteisuutta. Kokeile tätä luottoreseptiä!
23.9.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Kurpitsakeitto
2sipulia
4valkosipulinkynttä
150 gomenaa
2 rklrypsiöljyä
1 rklcurrytahnaa
1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
½chili (suikaloituna)
1000 gkurpitsaa (paloiteltuna)
6 dlkasvislientä
2 dlkookosmaitoa
½lime
1 rklhunajaa

Kurpitsakeitto – ohje:

  1. Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
  2. Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
  4. Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu ja hunaja.
  5. Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.

Vinkit!

  • Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä.
  • Keitä kurpitsasoppaa tuplamäärä, se vain paranee lämmitettäessä uudelleen.
30 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.