Maku

Mausteinen kurpitsakeitto

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
4.41
30

Kurpitsakeitto on syksyn ihanin lohturuoka, joka lämmittää aivan kuin sisäinen villapaita! Chili, currytahna ja inkivääri tuovat kurpitsakeittoon mausteisuutta. Kokeile tätä luottoreseptiä!
Tulosta
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (6 annosta)

Kurpitsakeitto

  • 2sipulia
  • 4valkosipulinkynttä
  • 150 gomenaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklcurrytahnaa
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • ½chili (suikaloituna)
  • 1000 gkurpitsaa (paloiteltuna)
  • 6 dlkasvislientä
  • 2 dlkookosmaitoa
  • ½lime
  • 1 rklhunajaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kurpitsakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
  2. Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
  4. Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu ja hunaja.
  5. Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.

Vinkki!

Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä

Keitä kurpitsasoppaa tuplamäärä, se vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

MITÄ PIDIT?
4.41