Mausteinen kurpitsakeitto
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKurpitsakeitto on syksyn ihanin lohturuoka, joka lämmittää aivan kuin sisäinen villapaita! Chili, currytahna ja inkivääri tuovat kurpitsakeittoon mausteisuutta. Kokeile tätä luottoreseptiä!
GL
KA
LA
MA
MU
4.4
Kuvat
Julkaistu 23.9.2007

Mausteinen kurpitsakeitto
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kurpitsakeitto
- 2sipulia
- 4valkosipulinkynttä
- 150 gomenaa
- 2 rklrypsiöljyä
- 1 rklcurrytahnaa
- 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- ½chili (suikaloituna)
- 1000 gkurpitsaa (paloiteltuna)
- 6 dlkasvislientä
- 2 dlkookosmaitoa
- ½lime
- 1 rklhunajaa
Kurpitsakeitto – ohje:
- Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
- Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
- Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limetin puristettu mehu ja hunaja.
- Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.
Vinkit!
- Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä.
- Keitä kurpitsasoppaa tuplamäärä, se vain paranee lämmitettäessä uudelleen.

Chorizokeitto – soppaliitto, jossa mausteinen kasvissosekeitto ja vastapaistettu chorizo kohtaavat
Maku

Linssikeitto
Maku

Kukkakaalikeitto – herkullisen keiton salaisuus on maustettu sulatejuusto
Maku

Kesäkurpitsakeitto ja fetatahna – täyteläinen soppa on pöydässä vain kahdessakymmenessä minuutissa
Maku

Tuorehernekeitto sopii joka tilanteeseen – nopea arkiruoka muuttuu ylellisen juhlavaksi tilkalla kuohuviiniä
Kotivinkki

Kasvisbouillabaisse maistuu aiolin kanssa
Maku

Kukkakaali-kikhernekeitto ja chilisiemenet
Kotivinkki

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
Kotivinkki