


Mausteinen kurpitsakeitto
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Mausteinen kurpitsakeitto lämmittää kuin sisäinen villapaita! Chili, currytahna ja inkivääri antavat kurpitsasoppaan mukavasti potkua. Kokeile tätä luottoreseptiä!
Reseptin ainekset
6 annosta
Mausteinen kurpitsakeitto
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
150 g
omenaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
currytahnaa
1 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
½
chili (suikaloituna)
1 kg
kurpitsaa (paloiteltuna)
6 dl
kasvislientä
2 dl
kookosmaitoa
½
lime
1 rkl
hunajaa
Mausteinen kurpitsakeitto – ohje:
- Kuori ja silppua sipulit, valkosipulit ja omenat. Kuullota ison kattilan pohjalla sipulit ja omenat öljyssä.
- Lisää joukkoon currytahna, inkivääri ja chili. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan.
- Lisää kattilaan kurpitsat sekä kasvisliemi ja kuumenna. Anna keiton porista hiljalleen noin 30 minuutin ajan.
- Soseuta keitto ja sekoita joukkoon kookosmaito, limen puristettu mehu ja hunaja.
- Kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Voit ohentaa mausteista kurpitsakeittoa halutessasi vielä kasvisliemellä.
Vinkit!
- Koristele kurpitsakeitto kookoskermaraidoilla ja korianterinlehdillä.
- Keitä kurpitsasoppaa tuplamäärä, se vain paranee lämmitettäessä uudelleen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat