Täydelliset yhdessä: joulukinkku ja limettinen valkoviini

Täydelliset yhdessä: joulukinkku ja limettinen valkoviini
Minkä juoman valitsen joulukinkun kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen perinteisen jouluruoan kaveriksi.
Julkaistu: 17.12.2019

Joulukinkun paisto on joulun odotetuin hetki! Parhaan joulukinkun salaisuus piilee oikeassa paistolämpötilassa ja maltillisessa kypsentämisessä. Poimi vinkit joulukinkun paistoon täältä.

Täydellinen juoma joulukinkulle: Reyneke Organic Chenin Blanc, 12,98 €

”Jouluna tekisi mieli jo pelkästään värin puolesta lorauttaa lasiin punaviiniä. Se ei kuitenkaan ole kinkulle välttämättä paras mahdollinen juomapari, sillä täyteläinen ja tanniininen punaviini tekee makuyhdistelmästä usein hieman kömpelön ja raskaan. Joulukinkun kanssa kannattaakin tarjoilla mieluummin luonteikasta valkoviiniä, jonka hapokkuus tasapainottaa mehevän kinkun makumaailmaa. Eteläafrikkalainen luomuvalkoviini Reyneke Organic Chenin Blanc sopii tähän tarkoitukseen täydellisesti. Raikkaan limettinen valkoviini on kypsynyt viinisakan kanssa kuusi kuukautta, joten aromeissa on sopivasti lisäpotkua, ja suutuntuma on keskivertoa runsaampi. Viini sopii myös vegaaneille ja kruunaa lähes kaikki joulupöydän kasvisruoat. Punajuurella kyllästetyn rosollin kanssa kannattaa tosin turvautua ennemmin mukilliseen jouluolutta.” Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Kommentoi »