Täydelliset yhdessä: italialainen sienirisotto ja sitruksinen valkoviini


Minkä juoman valitsen italialaisen sienirisoton kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Síren antaa suosituksen suussa sulavan syysruoan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Juhani Salonen

Italialainen tattirisotto on syysruokaa parhaimmillaan. Kokkaa saapasmaan herkku italialaiset sukujuuret omaavan laulaja Maarit Hurmerinnan reseptillä. Poimi ohje täältä.

Täydellinen viini italialaisen tattirisoton kanssa: Dorigo Ribolla Gialla 17,98 €

"Italialaisen tattirisoton juomaparin kanssa voisi rönsyillä, mutta joskus asiat on hyvä pitää yksinkertaisena. Tässä tapauksessa laadukas risottoviini löytyy Koillis-Italiasta, Friulin viinialueelta. Paikallinen rypälelajike Ribolla Gialla on erinomainen yhdistelmä suussa sulavalle tattirisotolle. Kypsän sitruksinen, yrttinen ja aavistuksen omenainen Dorigo Ribolla Gialla on tyyliltään rapean hapokas ja aromaattinen valkoviini, joka sopii myös itse risoton valmistukseen – jos kokki vain rohkenee sitä käyttää." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 11.9.2019