Täydelliset yhdessä: hirvipaisti ja karhunvatukkainen punaviini


Minkä juoman valitsen hirvipaistin kanssa tarjoiltavaksi? Viiniasiantuntija Ilkka Sirén antaa suosituksen liharuoan kaveriksi.
Kuvat maahantuojat ja valmistajat, Anna Huovinen

Hirvipaisti kypsyy uuninlämmössä hitaasti meheväksi. Paisti saa syvää makua yrteistä, pekonista ja punaviinistä. Ota täältä talteen resepti, jolla valmistat elämäsi herkullisimman hirvipaistin.

Täydellinen viini hirvipaistille: Into the Woods GSM, 13,99 €

"Mehevä ja karkeasyinen hirvipaisti tykkää niin ikään mehevästä punaviinistä. Yrteillä ja pekonilla maustettu hirvenliha saa herkullista vastapainoa lempeän täyteläisestä ranskalaisesta punaviinistä. Intensiivisen karhunvatukkainen, hennon mausteinen ja miellyttävän tanniininen Into The Woods GSM on perinteinen sekoitus Grenache-, Syrah- ja Mourvèdre-rypälelajikkeita. Ota siis pulloa sarvista kiinni ja lorauta lasiin täyteläistä punaviiniä." Vinkin antoi viiniasiantuntija Ilkka Sirén.

Julkaistu: 16.10.2019