Tarvitsetko lisää säilytystilaa? Näin sisustat täsmäkalusteella
Sisustus
Tarvitsetko lisää säilytystilaa? Näin sisustat täsmäkalusteella
Onko kotisi pieni tai eikö säilytystila tahdo riittää? Nikkaroi tai teetä monitoimikaluste, johon mahtuu paljon ja sopii myös lepoon.
30.9.2016
 |
Avotakka

Käyttötarkoitus

Käyttötarkoitus ja tila sanelevat kalusteen muodon: Mieti, miten paljon tarvitset tilaa säilytykseen ja istumiseen, kenties nukkumiseenkin. Teetkö seinän myötäisen vai esimerkiksi L:n muotoisen ratkaisun? Kaluste voi olla myös tilanjakaja, jolloin käyttöä on suunniteltava molemmin puolin.

Tilan vaikutus

Täsmäkaluste sopii syvennyksiin ja hankalasti kalustettaviin kolkkiin. Ikkunan ympärille saa kivan istuskelusopen. Voit käyttää kokonaan tai osittain valmiita, erisyvyisiä moduuleita tai teettää koko kalusteen mittatilaustyönä. Hae vinkkejä 70-luvulla suosituista monitoimikalusteista.

Täsmäkalusteilla sisustamisen olennaiset opit

  • Katso kotiasi sillä silmällä, löydätkö ongelmakohtia, joihin täsmäkaluste sopisi, esimerkiksi portaikon alusta.
  • Varsinkin pienessä kodissa kannattaa sijoittaa mittatilaustyöhön, kun tila on kortilla. Yksiöt suorastaan huutavat tällaista monitoimikalustetta. Siihen voi sisällyttää myös vuoteen.
  • Pidä väritys yhtenäisenä, varsinkin jos kaluste on kookas. Tuo kontrastia värikkäällä taustaseinällä tai ainoastaan pienesineillä.
  • Jos sijoitat kokonaisuuteen valaisimia tai elektroniikkaa, muista johtojen upotus tai piilotus.

Lue lisää:

Kommentoi »