Tämä on Suomen kaunein mökkisauna!
Rakenna ja remontoi
Tämä on Suomen kaunein mökkisauna!
Tämä satumainen hirsisauna oli lukijoidemme suosikki Kaunein mökkisauna -kilpailussa. Saunan idea lähti kuupasta, jonka ilmeeseen rakennuksen piti sopia.
17.10.2017
 |
Meidän Mökki

Suomen kaunein mökkisauna löytyi Mynämäeltä, Korvensuunkosken rannalta. Vanhan riihen hirsistä rakennettu uusi sauna voitti oli lukijoidemme suosikki.

Saunaa luonnehdittiin idylliseksi, satumaiseksi, herttaiseksi ja persoonalliseksi – vaatimattomaksikin. Äänestäjien mielestä saunassa toteutuu vanhan rantasaunan henki ja se sopii maisemaan, silmiin ja sieluun.

Suomen kauneimman mökkisaunan lauteet ovat persoonalliset ja rosoiset.

– Oih, tosi kivaa! Me etsimme saunaa neljä vuotta ja meillä oli visio millaisen siitä haluamme. Löysimme Tallinnasta kuupan, jonka ympärille halusimme samanhenkisen saunan, kertoo voitosta häkeltynyt Taina Numminen.

Saunaan piti saada samaa henkeä, jota oli Tallinnasta löytyneessä rustiikkisessa kuupassa.

Saunan rakensi edesmennyt savolainen rakentaja, joka kokosi sen Viialassa. Numminen sanoo, että rakentaja teki sen sydämellään.

Saunatuvassa on menneen ajan henkeä.
Saunan rakensi eräs savolainen rakentaja, josta on jo aika jättänyt.

Kaunein mökkisauna -äänestys toteutettiin Meilläkotona.fi-sivustolla 20.–27.9. Ääniä annettiin kaikkiaan lähes 750, voittaja sai äänistä 17 prosenttia. Arvoimme äänestäjien kesken Rentosaunan tuotepalkinnon, jonka voitti Tarja Stranius Noormarkusta. Hänelle on ilmoitettu henkilökohtaisesti voitosta.

Lue lisää:

Kommentoi »