Unelmien Talo&Koti

Tältä näyttää pikkukokin paratiisissa! 10 ideaa leikkikeittiöön

Mainos
Pikkukokkien keittiössä soppa porisee hellalla ja aterian päätteeksi astiat huljautetaan puhtaiksi tiskialtaassa. Leikisti, mutta melkein oikeasti.
Teksti Kirsi Turunen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
kuva
Isä nikkaroi lapsilleen mielikuvitusta kiehtovan leikkikahvilan laudoista, jotka jäivät yli perheen rakennustyömaalta. Äiti kirjoitti hinnastot liitutaulutarralle. Café Aurelian tarjoilija taitaa myös kokin ja kassaneidin hommat.
kuva
Tänään tehdään kesäkeittoa! Mummi on virkannut lapsenlastensa leikkikeittiöön laatikollisen vihanneksia. Komea puinen säilytyslaatikko kelpaisi myös oikean kyökin puolelle.
kuva

Villa Hattara on neljän sisaruksen yhteinen leikkimökki, jonka keittiö on pienten emäntien ja heidän veljensä suosikkipaikka. Juuri nyt uunissa "paistuu" oikeita korvapuusteja. Herkuttelun päätteeksi voi kiivetä parvelle huilimaan.

kuva
Pienimmän kokin mieleen juolahti kesken leikkien, että oravalle ja sen pehmokavereille pitää keittää päiväkahvit. Ne tarjotaan minikokoisista posliinikupeista. Pöytänä on vieraiden minimittoihin sopiva kakkuvati.
kuva
Supersöpö leikkimökki on sisustettu kekseliäästi kierrättäen. Tiskipöytä on tehty huutokaupasta hankitusta kampauspöydästä. Peili poistettiin, nuhjuinen pinta maalattiin ja kaluste somistettiin boordista leikatuilla ruusuilla.
kuva
Leikkimökin astiahylly löytyi roskiksesta. Pienellä tuunauksella siitä tuli täydellinen säilö posliinisille ruusukupeille. Pyöröpuutangossa roikkuu oikeita kauhoja ja vispilöitä.
kuva
Kolmella veljeksellä on yhteinen kokkauspiste perheen keittiössä. Samalla hoituvat tiskitkin. Teekutsujen järjestäminen on yksi poikien lempileikeistä. Hyllyllä on leivontakirjoja, joiden reseptejä innokkaat pikkukokit himoitsevat päästä kokeilemaan.
kuva
Perheen pikkukokille on tehty ikioma puuhanurkkaus kodin keittiöön. Siinä touhutessaan ahkera apuri malttaa odottaa oikean ruoan valmistumista. Leikkihella on kirpputorilta, hyllykkönä on entinen kenkähylly. Liitutauluun on kirjattu perheen viikon ruokalista.
kuva
Iloisen värikkääksi sisustetun kodin keittiössä on myös lasten pikkuhella. Kierrätyskaluste oli ensin puunvärinen, sitten punainen ja nyt valkoinen. Taustatapettina on Tapettitalon Ilo.
kuva
Sisaruksilla on yhteinen leikkihuone, jonka toinen pää on pyhitetty kotileikeille ja toinen pää pelaamiselle ja muulle temmellykselle. Hyllyt takaavat jämptin järjestyksen.

Lue lisää:

Lastenhuoneiden iloiset nukkekodit – katso 7 ideaa

10 vinkkiä lelujen säilytykseen

Näin valitset lastenhuoneen kalusteet ja värit

Julkaistu: 22.9.2016
Katso myös nämä