Maku

Somevaikuttaja Pinkku Pinsku kokkaa äidin resepteillä ja syö usein ulkona – "Joskus ajan Ikeaan lihapullien perässä"

Somevaikuttaja Pinkku Pinsku kokkaa äidin resepteillä ja syö usein ulkona – "Joskus ajan Ikeaan lihapullien perässä"
Suosittu tubettaja Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho saattoi ennen syödä nälkäänsä karkkia. Nykyään arkea rytmittää robottimaisella rutiinilla valmistuva aamupala ja säännöllinen ruokailu.
Julkaistu 28.12.2022

1. Lisäravinteet, kiitti riitti!

Aloin käydä kuntosalilla pari vuotta sitten. Treenaamisen ansiosta olen tutustunut erilaisiin ruoka-aineisiin ja selvittänyt esimerkiksi, missä kaikessa on proteiinia. Yritän syödä sellaisia ruokia, jotka saavat lihakset kasvamaan. Ennen join treenipäivinä proteiinijuomia, mutta ne maistuivat mielestäni niin pahalta, että lopetin.

"Nykyään suosin lisäravinteiden sijaan oikeaa ruokaa. Kanaa ja riisiä tulee syötyä paljon."

2. Rutiini kuin robotilla

Vielä vuosi sitten söin miten sattuu: välillä söin nälkääni karkkia ja kiireisinä kuvauspäivinä saatoin ruokailla ensimmäisen kerran vasta iltapäivällä. Sitten päätin alkaa syödä säännöllisesti. Aamupalasta on tullut tärkein osa päivääni. Joka aamu valmistan saman setin robottimaisella rutiinilla: puuron raejuustolla ja mustikoilla.

3. Äidin pikalasagne

Muutin muutama kuukausi sitten omilleni. Helpoille resepteille on sen jälkeen ollut käyttöä. Suosikkejani ovat spagetti ja jauhelihakastike runsaalla juustoraasteella, kermainen kanapasta sekä siskonmakkarakeitto, vaikka en juuri keittoja teekään. Ykkönen on kuitenkin äitini keksimä pikalasagne, joka valmistuu paistinpannulla.

4. Juustojen juhla

Joulupöytämme kruunaa upea juustolautanen. Joka joulu tutustun uusiin juustoihin ja kokeilen erilaisia makuyhdistelmiä. Varman aistiräjähdyksen aiheuttaa valkohomejuuston, viikunahillon, viinirypäleen ja voileipäkeksin yhdistelmä.

5. Ruokakooman vaara

Kuvauspäivinä tulee helposti napattua mukaan Piknikin patonki tai Tikkurilan Kulmakonditorian salaatti. Joskus ajan Ikeaan lihapullien perässä. Lounaan tulee olla kevyt, joten burgerit ovat pannassa. Liian täydellä vatsalla iskee ruokakooma, ja silloin työnteko ei onnistu.

"Saatan syödä ulkona kolmekin kertaa viikossa."

Pinja Sanaksenaho

20-vuotias vaikuttaja Pinja Sanaksenaho eli Pinkku Pinsku on yksi Suomen suosituimmista tubettajista. Hänen Youtube-kanavallaan on yli 279 000 tilaajaa. Asuu Vantaalla.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »