Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Semifreddo × 4

Italialaisvaikutteinen semifreddo on jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys. Valmistukseen tarvitset kolme kulhoa, vatkaimen ja vuoan. Katso perusohje ja ideat maustamiseen!

12.9.2013 | Päivitetty 7.6.2024

Vaniljasemifreddo

Noin 10 hengelle | 20 min + 3–12 t pakastaminen

Ainekset:

  • 4 kananmunaa
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl tomusokeria
  • 5 dl kuohukermaa

Vaniljasemifreddo – ohje:

  1. Pane noin 1,5 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.
  2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet keltuaisten kanssa samaan kulhoon. Mittaa joukkoon myös tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
  4. Yhdistä kermavaahto keltuaisseokseen. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kääntele ne huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahdot eivät laske.
  5. Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kelmulla. Voit käyttää myös sopivia annosvuokia. Nosta vuoka takaisin pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Semifreddo – ideoita soveltamiseen

  • Vaihtele makuaineita mielesi mukaan. Tuoreet ja pakastetut marjat, pähkinät, makusiirapit, hillot, valmiit marja- ja hedelmäsoseet sekä jälkiruokakastikkeet sopivat hyvin semifreddoon. Kokeile myös yrttejä, kuten minttua, basilikaa ja rosmariinia, vaikkapa mansikan ja mustikan makuparina.
  • Kevennetty semifreddo syntyy, kun vaihdat kerman tilalle kevyemmän maitopohjaisen vispituotteen (esimerkiksi Flora Vispi).
  • Vegaanisen semifreddon saat jättämällä kananmunat ja kerman ohjeesta pois. Käytä munien tilalla soijajogurttia. Korvaa kerma vaahtoutuvalla kauravaniljakastikkeella (Oatly) tai kauravispituotteella (Go Green).
  • Semifreddon pinnan voit koristella esimerkiksi marjoilla, karkeilla, keksimuruilla, pähkinärouheilla, nonparelleilla ja strösseleillä.
  • Älä jäädytä kerran sulanutta semifreddoa uudestaan.

Sitruuna-lakusemifreddo

Sitruuna-lakusemifreddo

  1. Korvaa 2 desiä kermaa maitorahkalla, johon olet sekoittanut puoli desiä sitruunamehua.Lisää rahkaseos keltuaisten joukkoon ennen kerma- ja valkuaisvaahtoja. Valuta joukkoon 1 desi lakritsikastiketta.
  2. Sekoita vain vähän, jotta massaan jää raitoja.
  3. Koristele sitruunaviipaleilla ennen pakastamista.

Vadelma-suolapähkinäsemifreddo

Vadelma-suolapähkinäsemifreddo

  1. Lisää keltuaisseokseen 1 desi maapähkinävoita hyvin sekoittaen.
  2. Tee muuten perusohjeen mukaan, mutta lisää valmiiseen massaan vielä 2 desiä suolapähkinöitä ja 2 desiä tuoreita vadelmia. Voit halutessasi murskata osan vadelmista.
  3. Koristele pinta pähkinöillä ja muutamilla vadelmilla.

Mansikka-marenkisemifreddo

Mansikka-marenkisemifreddo

  1. Lisää perusohjeeseen vielä puoli desiä tomusokeria.
  2. Murskaa puoli litraa mansikoita survimella, jätä marjat osittain paloiksi. Lisää massaan viimeisenä mansikat mehuineen.
  3. Sekoita seos ja kaada se jäädytysvuokaan.
  4. Murskaa marenkeja ja ripottele murut semifreddon pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt