
Ruoka
Semifreddo × 4
Italialaisvaikutteinen semifreddo on jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys. Valmistukseen tarvitset kolme kulhoa, vatkaimen ja vuoan. Katso perusohje ja ideat maustamiseen!
Vaniljasemifreddo
Noin 10 hengelle | 20 min + 3–12 t pakastaminen
Ainekset:
- 4 kananmunaa
- 1 vaniljatanko
- 2 dl tomusokeria
- 5 dl kuohukermaa
Vaniljasemifreddo – ohje:
- Pane noin 1,5 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.
- Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet keltuaisten kanssa samaan kulhoon. Mittaa joukkoon myös tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa.
- Yhdistä kermavaahto keltuaisseokseen. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kääntele ne huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahdot eivät laske.
- Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kelmulla. Voit käyttää myös sopivia annosvuokia. Nosta vuoka takaisin pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Semifreddo – ideoita soveltamiseen
- Vaihtele makuaineita mielesi mukaan. Tuoreet ja pakastetut marjat, pähkinät, makusiirapit, hillot, valmiit marja- ja hedelmäsoseet sekä jälkiruokakastikkeet sopivat hyvin semifreddoon. Kokeile myös yrttejä, kuten minttua, basilikaa ja rosmariinia, vaikkapa mansikan ja mustikan makuparina.
- Kevennetty semifreddo syntyy, kun vaihdat kerman tilalle kevyemmän maitopohjaisen vispituotteen (esimerkiksi Flora Vispi).
- Vegaanisen semifreddon saat jättämällä kananmunat ja kerman ohjeesta pois. Käytä munien tilalla soijajogurttia. Korvaa kerma vaahtoutuvalla kauravaniljakastikkeella (Oatly) tai kauravispituotteella (Go Green).
- Semifreddon pinnan voit koristella esimerkiksi marjoilla, karkeilla, keksimuruilla, pähkinärouheilla, nonparelleilla ja strösseleillä.
- Älä jäädytä kerran sulanutta semifreddoa uudestaan.

Sitruuna-lakusemifreddo
- Korvaa 2 desiä kermaa maitorahkalla, johon olet sekoittanut puoli desiä sitruunamehua.Lisää rahkaseos keltuaisten joukkoon ennen kerma- ja valkuaisvaahtoja. Valuta joukkoon 1 desi lakritsikastiketta.
- Sekoita vain vähän, jotta massaan jää raitoja.
- Koristele sitruunaviipaleilla ennen pakastamista.

Vadelma-suolapähkinäsemifreddo
- Lisää keltuaisseokseen 1 desi maapähkinävoita hyvin sekoittaen.
- Tee muuten perusohjeen mukaan, mutta lisää valmiiseen massaan vielä 2 desiä suolapähkinöitä ja 2 desiä tuoreita vadelmia. Voit halutessasi murskata osan vadelmista.
- Koristele pinta pähkinöillä ja muutamilla vadelmilla.

Mansikka-marenkisemifreddo
- Lisää perusohjeeseen vielä puoli desiä tomusokeria.
- Murskaa puoli litraa mansikoita survimella, jätä marjat osittain paloiksi. Lisää massaan viimeisenä mansikat mehuineen.
- Sekoita seos ja kaada se jäädytysvuokaan.
- Murskaa marenkeja ja ripottele murut semifreddon pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat