Semifreddo x 4
Ruoka
Semifreddo x 4
Italialaisvaikutteinen semifreddo on jäädykkeen ja jäätelön pehmeä risteytys. Valmistukseen tarvitset kolme kulhoa, vatkaimen ja vuoan. Katso perusohje ja ideat maustamiseen!
12.9.2013
 |
Kotivinkki

Vaniljasemifreddo

Noin 10 hengelle | 20 min + 3–12 t pakastaminen

Ainekset:

 • 4 kananmunaa
 • 1 vaniljatanko
 • 2 dl tomusokeria
 • 5 dl kuohukermaa

Vaniljasemifreddo valmistuu näin:

 1. Pane noin 1,5 litran vuoka pakastimeen kylmenemään.
 2. Erottele kananmunista valkuai­set ja keltuaiset eri kulhoihin. Halkaise vaniljatanko pitkittäin. Raaputa siemenet keltuaisten kanssa samaan kulhoon. Mittaa joukkoon myös tomusokeri. Vatkaa keltuaisseos kuohkeaksi.
 3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaah­doksi omassa kulhossaan. Vatkaa kerma vaahdoksi kol­mannessa kulhossa.
 4. Yhdistä kermavaahto keltuais­seokseen. Nostele lopuksi jouk­koon valkuaisvaahto. Kääntele ne huolellisesti sekaisin, mutta vältä turhaa sekoittamista, jotta vaahdot eivät laske.
 5. Kumoa seos pakastekylmään vuokaan. Peitä kelmulla. Voit käyttää myös sopivia annosvuo­kia. Nosta vuoka takaisin pakas­timeen vähintään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Semifreddo – ideoita soveltamiseen

 • Vaihtele makuaineita mielesi mukaan. Tuoreet ja pakastetut mar­jat, pähkinät, makusiirapit, hillot, valmiit marja- ja hedelmäsoseet sekä jälkiruo­kakastikkeet sopivat hyvin semifred­doon. Kokeile myös yrttejä, kuten mint­tua, basilikaa ja rosmariinia, vaikkapa mansikan ja mustikan makuparina.
 • Kevennetty semifreddo syntyy, kun vaihdat kerman tilalle kevyemmän maitopohjaisen vispituotteen (esimer­kiksi Flora Vispi).
 • Vegeversion saa jättämällä kanan­munat pois. Käytä niiden tilalla soija­jogurttia. Kermavaahdon voit korvata vaahtoutuvalla kauravaniljakastikkeel­la (Oatly) tai kauravispituotteella (Go Green).
 • Semifreddon pinnan voit koristella esimerkiksi marjoilla, karkeilla, keksi­muruilla, pähkinärouheilla, nonparel­leilla ja strösseleillä.
 • Älä jäädytä kerran sulanutta semifreddoa uudestaan.

Sitruuna-lakusemifreddo

Korvaa 2 desiä kermaa maitorahkalla, johon olet sekoittanut puoli desiä sit­ruunamehua. Lisää rahkaseos keltu­aisten joukkoon ennen kerma- ja val­kuaisvaahtoja. Valuta joukkoon 1 desi lakritsikastiketta. Sekoita vain vähän, jotta massaan jää raitoja. Koristele sit­ruunaviipaleilla ennen pakastamista.

Vadelma-suolapähkinäsemifreddo

Lisää keltuaisseokseen 1 desi maa­pähkinävoita hyvin sekoittaen. Tee muuten perusohjeen mukaan, muttalisää valmiiseen massaan vielä 2 desiä suolapähkinöitä ja 2 desiä tuo­reita vadelmia. Voit halutessasi murs­kata osan vadelmista. Koristele pinta pähkinöillä ja muutamilla vadelmilla.

Mansikka-marenkisemifreddo

Lisää perusohjeeseen vielä puoli desiä tomusokeria. Murskaa puoli lit­raa mansikoita survimella, jätä mar­jat osittain paloiksi. Lisää massaan viimeisenä mansikat mehuineen. Sekoita seos ja kaada se jäädytys­vuokaan. Murskaa marenkeja ja ripot­tele murut semifreddon pinnalle.

Kotivinkki 13/2013

Kommentoi »