Meidän Talo

Sähkösaunan ilmanvaihto

Sähkösaunan ilmanvaihto
Puulämmitteisessä saunassa ilmanvaihto on luonnostaan tehokasta, mutta sähkösaunan ilmanvaihto pitää suunnitella huolellisesti.
Julkaistu 2.1.2015

Löylyhuoneen ilman tulisi vaihtua noin viisi kertaa tunnissa. Jos ilmanvaihto ei ole kunnossa, lämpötila vaihtelee huomattavasti. Jos pään korkeudella on 90 astetta, voi jalkatilassa olla vain 40–50 astetta.

Saunan paras lämpötila on mielipidekysymys. Kannattaa silti muistaa, että lämpötila vaikuttaa sisäilman kosteuteen ja hapen määrään. Sadassa asteessa ilma on kuivaa ja siinä on vähän happea.

1. Tuloilmaventtiili

A) Jos ilmanvaihto on painovoimainen, tuloilmaventtiilin paikka on kiukaan alapuolella tai vieressä. B) Jos ilmanvaihto on koneellinen, tuloilmaventtiilin paikka on vähintään puoli metriä kiukaan yläpuolella. Tuloilmaputken sopiva halkaisija on 50–100 mm.

2. Kuivatusventtiili

Jos löylyhuoneessa on kuivatusventtiili, se pitää sulkea kiukaan lämmittämisen ja saunomisen ajaksi. Helppo tapa kuivattaa sauna on jättää ovi auki kylpemisen jälkeen.

3. Poistoilmaventtiili

Paras paikka on lattian lähellä mahdollisimman kaukana kiukaasta.

A) Poistoilmaputken halkaisija saa olla kaksi kertaa tuloilmaputkea suurempi. B) Poistoilmaventtiili voi olla koneellisen ilmanvaihdon kanssa pesuhuoneen puolella. Saunan oven alla pitää olla tilaa vähintään 100 mm.

Lue lisää:

Kommentoi »