Ryijy, makramee tai kaitaliina – seinätekstiili on kevään sisustushitti
Sisustus
Ryijy, makramee tai kaitaliina – seinätekstiili on kevään sisustushitti
Ryijyt ja makrameet tekivät comebackin jo tovi sitten – ja niiden suosio sen kuin kasvaa. Ei ihme, sillä kodikkuus on nyt suuri trendi.
Marokkolainen vintagehääpeitto tuo seinälle sopivasti bling blingiä. Koristeellinen peitto on ryijyä huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Peiton reunaan ommeltiin kuja, johon pujotettiin puutanko. Sitten seinälle kiinnitettiin kaksi koukkua, johon tanko pujotettiin. Peiton koko 190 x 200 cm, 270 €, Nest Factory. Rottinkituoli 695 €, Sali. Kuva: Johanna Myllymäki.
Kirjonta kunniaan! Kirjonta on perinteistä käsityötä, jossa kankaalle kirjotaan kuvioita langalla tai lankaan pujotetuilla helmillä. Muodikaat kirjontatyöt ovat graafisia ja väritykseltään maanläheisiä mutta eivät tunkkaisia. Wall art -teos, House Doctor.
Makrameet olivat suosittuja 1970-luvulla. Saman vuosikymmenen folklore-tyylinen boheemi sisustus inspiroi nyt muotia ja sisustusta. Makramee on käsinkosketeltavan kodikas seinäkoriste, joka sopii yhteen vntagetyylisen keramiikan kanssa. Wall hanger (70 x 50 cm) 89,95 €, Bloomingville. Myös jutun pääkuva on Bloomingvillen.
Perinneryijy on sisustajan aarre. Komea ryijy korvaa taulun ja tuo pelkistettyyn tyyliin sopivasti rosoa ja pehmeyttä. Jos isoäidin vintiltä tai kirpputorilta löytyy ryijy, pelasta se. Ryijy on "Aappo" Kaino Lemmikki Härkösen Kaukametsä (96 x145 cm). Tiedustele ryijyjä esimerkiksi Momono-liikkestä tai Suomen Käsityön ystäviltä. Kuva Riikka Kantinkoski.
Kesäkodin keveä seinävaate on kaitaliina. Hae metsästä kaunis oksa ja ripusta liina oksalle. Kesäisen seinävaatteen voi tehdä yhtä hyvin omasta lempikankaasta tai vaikka pellavapyyhkeestä. Aallonmurtaja pellavaliina  (46 x 150 cm) 36,90 €, Lapuan kankurit.

Lue lisää:

Kommentoi »