Viherpiha

Veikeä swag & 5 muuta heleän punaista joulukukka-asetelmaa

Veikeä swag & 5 muuta heleän punaista joulukukka-asetelmaa
Jouluna punaiset kukat sekä niistä tehdyt asetelmat ja koristeet hurmaavat. Mitä jos sitoisit oveen trendikkään swagin tai pöydälle kukkaköynnöksen?
Julkaistu: 8.12.2021

1. Riemukas kimppu punaisen eri sävyissä

Koristele koti jouluun näyttävällä kimpulla. Yhdistele siihen rohkeasti punaisen eri sävyjä ja erikokoisia ja -muotoisia kukkia. Kun kimppu on ilmava, nupuillekin jää tilaa aueta koko loistoonsa.

Sekoita erilaisten amaryllisten joukkoon hyasinttia, krysanteemia, jänönhäntää, freesiaa, vahakukkaa, heiniä, sekä ruskusta ja eukalyptuksen oksia.

2. Hei hei kranssi, tervetuloa swag?

Jospa korvaisitkin perinteisen kranssin tänä jouluna trendikoristeella? Perinteisesti jouluswagin pohjana on havua ja muoto on alaspäin kapeneva. Swag voidaan sitoa suoraan havunoksan päälle tai käyttää pohjana kanaverkkoa tai kukkasientä. Tiesitkö, että pakkaskeleillä tulppaanit säilyvät kauniina ulkona?

Tähän ilmavaan swagiin sidottiin eukalyptusta, vahakukkaa, jänönhäntää ja upeita tulppaaneja.
Yhdistele näyttävään kimppuun punaisen eri sävyjä.

3. Kynttilänjalan kruunuksi

Kukitettu kynttilänjalka lisää juhlantuntua. Samalla voit korostaa juhlaan valittua väriteemaa. Leikkaa vettyneestä kukkasienestä sopivan kokoiset palat ja kiinnitä ne kukkateipillä kynttilänjalkaan. Sienen kiinnitystä helpottaa, jos jalassa olevan kynttiläkupin alla on pieni ”lautanen”. Pätki materiaali sopivaan mittaan ja asettele varret sieneen. Muista paloturvallisuus, eli polta kynttilää vain valvovan silmän alla tai käytä ledikynttilää!

Runsas kukkamansetti syntyy havuista, eukalyptuksesta, morsiustähdestä, hopeapuusta, heiden marjoista ja oksaruusuista.

4. Kiedo runsas seppele

Ilahduta ystävää erilaisella kukkakoristeella. Seppele on hyvä vaihtoehto myös kattaukseen. Pohjana on valmis, kukkakaupasta saatava ympyrän muotoinen kukkasieni, joka on jo valmiiksi muoviastiassa. Yhdistä seppeleeseen kaikki lempikukkasi. Lisää sieneen varovasti vettä, niin kukat kestävät pidempään kauniina. Muista paloturvallisuus.

Seppeleessä on ruskusta, hopealehteä, skimmiaa, leinikkiä, oksaruusua, krysanteemia, hyasinttia, heiden marjoja, vahakukkaa, hopeabruniaa, hopeapuuta ja inkaliljaa.
Rosepippurin oksat ovat kuin pieniä joulupallorykelmiä.

5. Suloisista suloisin joulupuu

Pieni hernesypressi on itse suloisuus. Se on saanut yllensä elävät koristeet. Monet kukat, kuten neilikka ja tähtiputki ovat kuivuessaankin niin kauniita, että ne voi jättää sypressiin tai kuuseen kuivumaan. Yksinkertainen ja rouhea ruukku on hyvä kontrasti runsaalle pöytäkuuselle.

Sypressin koristeina on inkaliljan, hopeabrunian ja vahakukan kukintoja. Rosepippurin oksat ovat kuin pieniä joulupallorykelmiä.

6. Jouluköynnös kruunaa juhlan

Viimeistele kotisi kukitus upealla köynnöksellä. Muistele voikukkaseppeleen tekoa ja teippaa samaan tapaan kukkateipillä muutamia rautalankoja lomittain yhteen köynnöksen pituiseksi rautalankapötköksi. Tarvitset myös kukkakaupasta saatavia pieniä, muovialustallisia asetelmapohjia. Pienennä pohjan kukkasientä tarvittaessa. Sommittele asetelmapohjat sopiviin kohtiin köynnöksessä. Sido pieniä havunippuja ja kiedo ne ohuella rautalangalla pötköön. Jätä asetelmapohjien kohdat vapaiksi. Käännä sidontasuunta ennen viimeistä havunippua, jotta saat köynnökseen kauniin pään. Paina pötkön havuttomat kohdat kukkasieneen ja varmista kiinnitys teipillä. Kukita lopuksi sienet.

Skimmiat, inkaliljat, hopeabruniat, neilikat ja oksaruusut nousevat upeiksi kukkakeitaiksi havuosuuksien lomasta.

Kasvit Järvenpään Kukkatalo

Kommentoi »