Porin asuntomessut 2018 – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää messuista
Sisustus
Porin asuntomessut 2018 – kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää messuista
Porin asuntomessut järjestetään 6.7.–5.8. Kokemäenjoen rannalla. Tässä messukävijän opas, josta löydät messuretken suunnittelun kannalta tärkeät tiedot.
30.4.2018
 |
Meillä kotona

Porin asuntomessut – mitä on luvassa?

Karjarannan messualueelle valmistuu yhteensä 34 messukohdetta: 28 pientaloa, yksi korjausrakentamiskohde, rivitalo, palvelutalo ja päiväkoti. Asuintalot on sijoiteltu tiiviisti viiteen kortteliin, joten aluetta on helppo kiertää. Messujen oheiskohteita ovat Yyterin ylellinen Virkistyshotelli, 1800-luvun loistoonsa remontoitu Porin Teatteri ja ultramodernia kerrostaloasumista esittelevä Karhukortteli.

Karjarannan messualue

Karjaranta sijaitsee kahden kilometrin päässä Porin keskustasta. Alueen nimi ei ole pelkkää korukieltä, sillä se sijaitsee todellakin Kokemäenjoen rannassa. Jazzeistaan tunnetulle Kirjurinluodon ulkoilualueelle joen toiselle puolelle pääsee siltaa pitkin. Aiemmin Karjaranta oli teollisuusaluetta.

Karjarannan uudistumisen suunnittelussa on otettu mallia vanhoista puukaupungeista, sillä alueelle pyritään luomaan modernia pientalokaupunkiasumista. Yhteisöllisyys ja eri sukupolvien kohtaaminen ovat tärkeitä tavoitteita.

Porin asuntomessujen 2018 messualueen kartta ja kaikki messukohteet: 1. Villa Luoto 2. Telia Älykoti 3. As Oy Porin Jokisimpukka 4. Fiskarhedenvillan Pohjanvalo 5. Herukka 6. Design-Talo Noste 7. WinNovan Tähti 8. Jukkatalon Voima 9. Jukkatalon Taimi 10. Porin Energia Valovoima 11. Talo Luvia 12. Sievitalon Kultakoivu 187 13. Talo Lintula 14. Goto Gloria 15. Kastelli Viva 16. Bunkkeri 17. Hoivatilat Pilke Tiedepäiväkoti Välke 18. OPn Kotoisa 19. Villa Karhu 20. Casakivi 21. Jokilammi 22. Wienerberger JokiDuo 23. Luoto 24. As Oy Porin Villa Sun 25. Kodin Terra -talo by Prisma 26. Talo Haltiatar 27. Solid House Kodit 28. Villa Poiju 29. Villa Edla 30. Casa Terde 31. RTV-talo 32. Villa Hohde 33. Decotalo Villa Vaski 34. Asumisen ja liikkumisen kohde

Erityistä

Joen vastarannalle toteutetaan Euroopan toinen julkinen ruokapuisto. Se tarkoittaa kaupungin ylläpitämää hyötykasvitarhaa, josta jokainen voi poimia omaan käyttöönsä yrttejä, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Puistoa hoidetaan yhdessä lähialueen koulujen oppilaiden kanssa ja myös alueen asukkaat ovat tervetulleita osallistumaan työhön.

Aukiolo

Messut alkavat 6. heinäkuuta ja loppuvat 5. elokuuta. Portit ovat auki joka päivä 10–18.

Liput

Lippuja voi ostaa etukäteen Asuntomessujen verkkosivuilta. Ennen messujen alkua hankituista lipuista saa 10 prosentin alennuksen. Aikuisten lippu maksaa 26 e, lasten 13 e. Perhelipun hinta on 52 e. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Erityisryhmän lipun voivat ostaa invalidit, eläkeläiset (Kela-kortilla), varusmiehet ja opiskelijat (opiskelijakortilla).

Miten Poriin pääsee?

Pori sijaitsee valtateiden 2, E8 ja 11 risteyksessä, joten omalla autolla ja linja-autolla on helppo tulla eri puolilta Suomea. Esimerkiksi Helsingistä on kaupunkiin päivittäin 20 linja-autovuoroa.Tampereelta kaupunkiin pääsee kätevästi junalla kahdeksan kertaa päivässä.

Etäisyydet muualta Suomesta

Mitä muuta Porissa?

Suomen pisin hiekkaranta, komeista dyyneistään kuulu Yyteri odottaa kesävieraita parikymmenen kilometrin päässä Porin keskustasta. Yyterissä on myös koko perheen Seikkailupuisto Huikee.

Aivan messualueen vieressä Käppärän hautausmaalla on Akseli Gallen-Kallelan freskoista kuuluisa Juseliuksen mausoleumi. Keskustasta löytyy legendaarisen taidemesenaatti Maire Gullichenin perustama Porin taidemuseo. Hänen kotinsa, Alvar Allon suunnittelema Villa Mairea sijaitsee 13 kilometrin päässä Noormarkussa.

Messukuukausi on täynnä tapahtumia. Porin Jazzit ovat 14–22. heinäkuuta, ja niiden pääesiintyjinä ovat tänä vuonna Alanis Morissette, Nic Cave ja James Blunt. Yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena valtaa kaupungin 16.–20. heinäkuuta. 26.–29. heinäkuuta on vuorossa juniorien jalkapallotapahtuma Pori Cup.

Nostalgiamusiikkitapahtuma Kirvatsin Jytä kajahtaa Kirjurinluodolla 1.8. Mukana ovat mm. Matti ja Teppo sekä Meiju Suvas. Viimeistä messuviikonloppua juhlistaa äijärock-festari Porispere tähtinään esimerkiksi Stamina ja Von Hertzen Brothers.

1 kommentti