Nostalginen pihakeinu ja viherhuone yläilmoissa! Nappaa 20 oivaltavaa ja tyylikästä ideaa terassille

Nostalginen pihakeinu ja viherhuone yläilmoissa! Nappaa 20 oivaltavaa ja tyylikästä ideaa terassille
Porin asuntomessujen komeilta terasseilta löytyvät parhaat ja tuoreimmat ideat! Tarjolla on niin näyttäviä rakenteita kuin hauskoja yksityiskohtiakin: pergoloita, uima-altaita, kiveyksiä ja kaktusamppeleita. Valitsetko omaan pihaasi kreikkalaisen tavernan vai mummolan saunarannan tunnelman?

Löhöilyä ja yhdessäoloa! Tee terassista toinen olohuone

Jos tilaa on paaaaaaaaljooooooon, terassin toiminnot kannattaa jakaa useaan osastoon. Hulppealla kattoterassilla on pöytäryhmä syömistä varten ja sohvaryhmä rentoon seurusteluun. Kuvan ulkopuolelta löytyvät vielä grillauspiste ja aurinkotuolit löhöilyyn! Kohde 30, Casa Terde.
Tuntuuko, että pihaasi ympäröivistä kerrostaloista tarkkaillaan kesäelämääsi? Pergola suojaa ylhäältä tulevilta katseilta, muttei pimitä tai peitä alla istuvien näkymiä. Se luo myös tilan tuntua ja on täydellinen kasvutuki köynnöksille. Kohde 23, Luoto.
Uima-allas muuttaa terassin lomakohteeksi. Kun allas on upotettu keskelle lautaterassia, lian kulkeutuminen veteen minimoituu. Reilusti maanpinnan yläpuolelle rakennettu terassi taas vähentää kaivamisen tarvetta. Kohde 23, Luoto.
Pihakeinu tuo aina mieleen lapsuuden ja mummolan. Moderni tapa keinutella on ripustaa keinu katoksen tai kuistin palkkeihin. Kokonaisuudesta tulee selkeä ja lattiatilaa säästyy. Kohde 18, OPn Kotoisa.
Terassilla voi olla myös kreetalaiselta tavernalta näyttävä sauna! Sen edessä on mukava grillata makkaraa ja loikoilla pyyhkeissä. Kohde 14, Goto Gloria.
Katoksen alla on paras paikka ruokailuryhmälle. Sadekuuro ei aiheuta paniikkia, keittiöön on lyhyt matka ja syksyllä kattoon voi asentaa infrapunalämmittimet. Kohde 30, Casa Terde.
Viherhuone voi olla myös yläilmoissa. Lasin alla lämmössä viihtyvät tomaatit ja yrtit. Kohde 26, Talo Haltiatar.
Tässä on messujen paras terassi! Se on rakennettu talon toiseen kerrokseen ja suojattu valkoisten palkkien kannattelemalla valokatteella. Kadun puolella on harva laudoitus ja pihan puolella vain lasikaide, joten lämpötila ei nouse tukalaksi aurinkoisellakaan säällä. Hienointa on kuitenkin tunnelma: koivun rungot, nostalgiset kalusteet ja lämpimän oranssit seinät luovat leppeää maalaistunnelmaa keskelle kaupunkia. Terassilta pääsee sekä sisälle taloon että autotallin päälle rakennetulle saunaosastolle. Kohde 18, OPn Kotoisa.

Ruukkuja ryhmissä ja yksittäin

Asettele ruukut ryhmäksi, niin pienetkin kasvit näyttävät runsailta. Paahdetta rakastavat oliivipuut, heinät ja mehikasvit muodostavat tyylikkään ja monivivahteisen kokonaisuuden. Rautauurna poikkeaa sopivasti muista istutusastioista. Kohde 30, Casa Terde.
Haikailetko Kreikan-lomiesi tunnelmaa? Tuo ripaus sitä parvekkeelle nostamalla käsinmaalatut ruukut seinälle ja istuttamalla niihin yrttejä. Kohde 24, As Oy Porin Villa Sun.
Kokoa ruokapöydän yläpuolelle näyttävä asetelma lyhdyistä ja amppeleihin pujotetuista kaktuksista. Ripusta kattoon ensin raudoitusverkko, johon koristeiden sommittelu on helppoa. Kohde 30, Casa Terde.
Kolmen ruukun ryhmä toivottaa vieraat tervetulleiksi. Yhdistä erikorkuisia ruukkuja ja kasvutavaltaan erilaisia lajeja, niin kokonaisuudesta tulee runsas ja eloisa. Kohde 14, Goto Gloria.

Terassi jatkuu puutarhaan

Viivoitin on pihasuunnittelijan paras työväline! Kivijalkaa kiertävä kivireunus jatkuu tyylikkäästi samassa linjassa myös terassin kohdalla. Linjakkuus ei näytä tylsältä, kun materiaaleissa on vaihtelua: puuta, kiuaskiveä, betonilaattaa ja soraa. Puinen kehikko helpottaa kasvimaan hoitoa. Kohde 23, Luoto.
Jos rakastat herukoita, mutta pihallasi ei ole tilaa leveälle puskalle, valitse rungolliseksi kasvatettu marjapensas. Se menestyy myös parvekkeella ruukussa. Kohde 23, Luoto.
Älä pelkää korkeuseroja. Monet messujen terasseista ovat puoli metriä nurmipintaa korkeammalla. Tasot tuovat pihaan rytmiä ja vaihtelevuutta, ja terassin reunat ovat luonteva paikka kesäkukkien väri-ilotulitukselle. Kohde 14, Goto Gloria.
Rakenna kasvihuone katua vasten osaksi aitaa. Säästät tilaa ja saat tomaatit varmasti valoisaan paikkaan. Kuvassa kasvihuoneella näyttää olevan takaseinä, koska sen kohdalle oli pystytetty väliaikainen messupaviljonki. Kohde 7, WinNovan Tähti.
Jos kukkapenkin kastelu ja rikkaruohojen kitkeminen eivät ole suosikkipuuhiasi, satsaa katteeseen. Hamppu on vaihtoehdoista uusin. Se suojaa tehokkaasti multaa kuivumiselta ja vähentää siten kastelun tarvetta. Tiiviin pinnan läpi rikkojen on turha edes yrittää. Kohde 12, Sievitalo Kultakoivu 187.
Jos haaveilet puisesta terassista, mutta haluaisit myös kivilaattoja, valitse molemmat. Ne voi liittää yhteen näin tyylikkäästi! Kohde 13, Talo Lintula.
Pieneen terassipuutarhaankin mahtuu omenapuu, kun istutat sen säleikköpuuksi. Ikivanha kasvatustapa nousee taas suosioon. Kohde 7, WinNovan Tähti.
Ellet välitä ruohonleikkuusta, päällystä ainakin pienet maapläntit kivillä. Selkeät puulankut ja muodikkaat jokikivet ovat kaunis ja helppohoitoinen pari. Kohde 6, Design-Talo Noste.
Julkaistu: 12.7.2018
Kommentoi »