Meidän Talo

Uusi ilme, enemmän neliöitä! Pikkuvessa ja minikylppäri yhdistettiin ylelliseksi kylpytilaksi, josta ei puutu valoaUusi ilme, enemmän neliöitä! Pikkuvessa ja minikylppäri yhdistettiin ylelliseksi kylpytilaksi, josta ei puutu valoa

Yläkerran pikkuvessa ja kylpytila yhdistettiin kahden aikuisen avoimeksi kylpyhuoneeksi. Valoisa ja tilava kylppäri tekee nyt arjesta ylellisen.
Teksti Virpi Kanto
Kuvat Toni Härkönen

Lapsiperheessä yläkerran erillinen wc ja kylpyhuone helpottivat arkea. Kun lapset muuttivat pois kotoa, aika oli kypsä muutokselle. Pariskunta halusi wc:n ja ahtaan kylpyhuoneen sijasta yhden tilavan kylpyhuoneen, joten rinnakkain sijainneet tilat päätettiin yhdistää.

Apuun pyydettiin sisustussuunnittelija Elisa Wallstén Suunnittelutoimisto Sisustusjutusta. Lopulta suunnan koko ilmeelle antoi vanhassa kylpyhuoneessa ollut klassinen tassuamme, joka haluttiin säästää. Kuvioituun sinisävyiseen sementtilaattaan pariskunta ihastui heti, vaikka he eivät olleet ajatelleetkaan voimakaskuvioista laattaa lattiaan.

Kylpytila ennen.

Seinän kaatamisen jälkeen wc-istuin jäi viemäröinnin vuoksi entiselle paikalleen, mutta amme siirtyi nurkkaan, mikä vapautti keskelle vapaata tilaa.

Laattapinnat suunniteltiin huolellisesti. Etenkin sementtilaattojen yhteen sovittaminen vaati tarkkaa ammattilaisen silmää.

Wc ennen.

Korkeilla kaapeilla lisää säilytystilaa

Normaalia paksumpien sementtilaattojen kaadot tehtiin hiomalla laatan alapintaa pois. Työ oli hidasta, mutta lopputuloksena syntyi yhtenäinen ja kaunis ilme. Vedeneristyksen ja laatoituksen toteuttaneen ammattimiehen tarkkuus näkyy myös taidokkaasti viimeistellyissä nurkissa.

Asukkaat toivoivat uuteen kylpyhuoneeseen lisää säilytystilaa. Se ratkaistiin korkeilla seinäkaapeilla ja tilavalla allaskaapilla. Ilmava ratkaisu myös helpottaa siivousta, sillä kalusteiden jalat eivät osu enää tielle.

Noron valkoisiin Seaside-seinäkaappeihin saa kätkettyä kaiken tarpeellisen. Kaapit hankittiin K-Raudasta. Seinäkaappien vieressä on telineet kulloinkin käytössä oleville pyyhkeille. Hamam-kylpypyyhe on Linumin.

Tehokas yleisvalaistus syntyi kattoon asennetuilla ledeillä ja tehokkaalla peilivalaisimella.

Vaikka matkaan mahtui myös remonttia viivästyttänyt, odottamaton putkirikko, lopputulos on näyttävä. Remontin jälkeen pieni ja ahdas muuttui avaraksi ja toimivaksi.

Nyt kylpyhuoneeseen mahtuisi jopa suurempi amme, joka onkin asukkaiden tulevaisuuden suunnitelmissa. Mukavinta on kävellä samettisen tuntuisella sementtilattialla paljain jaloin ja rentoutua lämpimässä kylvyssä. Valoisa ja tilava kylpyhuone tekee arjesta ylellisen.

Vaalean tilan näyttävin elementti on huomiota herättävä lattia, jota voisi katsella loputtomiin. Seinissä tiililadonnalla laatoitettu Masia Blanco-laatta (7,5 x 15 cm), Värisilmä. Lattiassa käsintehty Floral mod. 139 -sementtilaatta, La Parra. Tilan laatat maksoivat 1 800 euroa. Allaskaappi ja kehyksetön peili led-valaisimella ovat Noron. Malja-altaalle sopiva hana löytyi Orakselta. Se asennettiin altaan sivuun. Tason pinta on öljyttyä tammea. Katto paneloitiin valkoisella lautapaneelilla. Klassinen tassuamme on kylpyhuoneen silmäterä. Eleetön suihkuseinä erottaa kylpynurkkauksen muusta tilasta. Pesuvälineet ovat helposti käsillä seinätelineessä.

Mitä remontti maksoi?

  • Kalusteet ja allas 1 900 €
  • Valaisimet 100 €
  • Suihkuseinä 150 €
  • Hanat ja suihku 500 €
  • Peili 250 €
  • Puutavara 150 €
  • Työt materiaaleineen 14 800 €

Yhteensä 17 850 euroa.

Julkaistu: 17.10.2018