Avotakka

Pienikin sauna takaa rentouttavan löylyhetken – 4 tyylikästä ja kompaktia ratkaisua, jotka sopivat myös kaupunkikotiin


Kompakti kylpyhuonesauna mahtuu hyvin myös pieneen kaupunkikotiin. Vaaleat lauteet ja keveät materiaalit saavat saunan tuntumaan todellista tilavammalta. Saunan sisustuksessa korostetaan nyt myös hyvää tunnelmaa!
Kuvat Krista Keltanen, maahantuojat ja valmistajat, Kaisu Jouppi

Vaalea skandinaavi

Pesutilan isot kivilaatat ovat ABL-laattojen mallistosta. Kiuas on Tulikiven Sumu.

Vanhaan arvotaloon rakennettu sauna on kylpyhuoneen vieressä. Jämäkät lauteet ja seinäpaneelit ovat valkoiseksi käsiteltyä haapaa. Yhdistämällä erilevyisiä lautoja seinissä ja lauteissa syntyy vaaleista puupinnoista eloisa kokonaisuus. Saunan lasiovia saa mittojen mukaan valmistettuna Netlasista.

Kylpyhuoneen tilaihme

Kahden hengen Capella-sauna mahtuu vaikka ammeen paikalle. Lauteet ja panelointi ovat tervaleppää.

Ajaton ja selkeä Capella-kylpyhuonesauna on rakenteeltaan erillinen, kantava ja tiivis yksikkö, jota ei kiinnitetä ympäröiviin rakenteisiin. Sen runko on valmistettu veden-, kosteuden- ja lämmöneristävästä erikoislevystä. Kylpyhuonesauna ei tarvitse rakennuslupaa, sillä se luokitellaan kalusteeksi. Saunapakettiin kuuluu The Wall -seinäkiuas 4300 €, Harvia.

Graafinen yleisvaikutelma

Valaisimet sijoitettiin lauteiden alle, koska saunaan haluttiin pehmeää epäsuoraa valoa.

Kaupunkipientalon jämäkät, timpurin valmistamat lauteet ovat vaaleaksi käsiteltyä haapaa. Lauteiden alla on reilusti tilaa lasten pesuvannoille. Mustaksi käsitellyt seinäpaneelit lisäävät tilan syvyysvaikutelmaa. Lasiseinä ja karmiton lasiovi viimeistelevät saunan avaran ilmeen.

Urbaanit lauteet

Solide-sauna sopii myös loft-tyyliseen kotiin.

Konttimaisen Solide-saunan voi sijoittaa vaikka keskelle olohuonetta. Kompaktiin saunaan voi valita kuusipuiset penkit tai erilliset istuimet. Saunoja on saatavana kolmessa eri koossa. Saunan asennuspaketti sisältää seinä- ja kattopalkit puuvalmiina pintoina sekä ikkunat, lasiovet ja Harvia Virta -sähkökiukaan sekä valaistuksen. Hinta alkaen 4500 €, Harvia.

Tee kylpyhetkestä elämys x 3

1. Lisää luksusta: siisti pukuhuone

Pienikin pukutila on toimiva, kun siellä on kunnon hyllyt pyyhkeille ja kylpytuotteille. Kattoon ripustetut tangot ovat ilmava vaihtoehto seinään kiinnitettävälle kuivaustelineelle. Tangon pituus on 135 cm, nahkahihnojen säädettävä pituus on 87–107 cm, hinta 189 €, Ferm Living. Räsymatto-kylpytakki 129 € sekä kylpypyyhkeet 39,50 € kpl, Marimekko.

2. Vaativalle löylynheittäjälle

Kolo-kiulun kauha on samalla sen kantokahva. Kiulu ja kauha ovat alumiinia, kauhan varsi on bambua. Brita Flanderin suunnittelema moderni saunasetti 69,90 €, Stockmann.

3. Pehmeää tunnelmavaloa

Kompaktiin koivuvanerilaatikkoon kätketty led-valo valaisee pehmeästi. Seinään kiinnitettävä valaisin 90 €, Helo.

Julkaistu: 9.3.2018