Perheenäiti kiersi Lohjan asuntomessut ja bongasi käytännön ideat: toimiva arkieteinen, kaunis jätekatos & 11 muuta fiksua ratkaisua

Perheenäiti kiersi Lohjan asuntomessut ja bongasi käytännön ideat: toimiva arkieteinen, kaunis jätekatos & 11 muuta fiksua ratkaisua
Mikkeliläinen perheenäiti Kaisu Pöyry kiersi pyynnöstämme Lohjan asuntomessut. Millaisia käytännöllisiä arjen ideoita messutaloista löytyy?
Julkaistu: 12.7.2021

1. Arkieteinen, joihin piiloutuvat takit, lakit ja kengät

"Kun kylään tulee vieraita, eteisen kaaos jää ihanasti piiloon, kun vetää vaatehuoneen liukuoven kiinni. Vieraat voivat ripustaa takkinsa pystynaulakkoon. Tilavaan eteiseen saa säilöön käyttövaatteiden lisäksi myös kausivaatteita ja harrastusvälineitä. Tässä arkieteisessä on monenlaista säilytystilaa vetolaatikoissa ja rekeissä. Eteisen kulmat ja nurkatkin on hyödynnetty ihailtavan fiksusti." Kohde 1 Villa Ilta.

2. Pyyheteline, jonka voi siirtää vaikka ulos

"Pyyhetelineet ovat loistoidea: näin pyyhkeet eivät aina roiku ovenkarmeilla tai muissa ei toivotuissa paikoissa. Telineen voi kantaa eri huoneisiin tai vaikkapa ulos. Jos tullaan uimaretkeltä, märät ja hiekkaiset uikkarit voi jättää pihalle kuivumaan." Kohde 1 Villa Ilta.

Pyyherekki on kotimaisen Naka Finlandin valmistama.

3. Messujen toimivin kodinhoitohuone

"Tämän kodinhoitohuoneen ottaisin mielelläni itsellenikin! Se on tarpeeksi tilava, ja kaappitilaa on riittävästi. Sijaintikin on mainio, sillä se on ulko-oven lähellä. Kodinhoitotila toimii myös pukeutumistilana saunan yhteydessä – penkille olisi kätevä laittaa lapset saunomisen jälkeen istumaan. Muutenkin koko kohteesta näkee, että tämä on perheelle tehty, käytännöllinen talo." Kohde 6 Kastelli Plazia Järven sydän.

Kodinhoitotila on kooltaan 13,7 neliötä. Kalusteet ovat Puustellin.
Myös kodinhoitotilan penkin alla on säilytystilaa.

4. Vaatehuone kodinhoitotilan vieressä

"On loistava ajatus sijoittaa makuuhuoneen yhteyteen vaatehuone, jonka vieressä on kodinhoitotila. Kun vaatteet on pesty ja kuivattu, niitä ei tarvitse kuljetella ympäri taloa." Kohde 5 Lohjan Saarenta.

Kylpyhuoneen kalusteet ovat Noblessan.

5. Lapsellekin ikioma vaatehuone

"Tätä harvemmin näkee: lastenhuoneen yhteydessä on vaatehuone. Lastenhuoneessa on usein harmillisen vähän säilytystilaa. Rekkitilaa on kivasti. Hyllyille saa säilöön myös kausivaatteet, harrastustavarat sekä pelit ja legot, laatikoihin askartelutarvikkeet ja hamahelmet." Kohde 8 Talo Sensu.

6. Madallettu saareke sopii lapsillekin

"Keittiön saarekkeet ovat monesti korkeita, ja niiden ympärillä pitää olla baarijakkarat. Jalkatilaa on huonosti, ja korkealta jakkaralta lapsi saattaa muksahtaa maahan. Tämä madallettu saareke on nerokas idea! Näin saarekkeella voi istua syömässä ihan tavallisen korkuisella tuolilla."

Saarekkeessa on kätevä ulkoneva pöytätaso. Keittiö on Puustellin.

7. Mikro meni piiloon, astianpesukoneita on kaksi

"Aamiaiskaappeja on jo nähty aiemmillakin messuilla, mutta tässä kohteessa mikrokin on keksitty piilottaa kaapin sisälle. Myös astianpesukoneita on kaksi kappaletta – ajatus on siis se, että astiat eivät kerry tiskipöydälle, vaan toisessa koneessa on aina tilaa likaisille kipoille ja kupeille." Kohde 10 Joutsela.

Keittiö on Saari-keittiöiden valmistama.

8. Keittiötikkaat kipusivat seinälle

"Tässä keittiönurkkauksessa oli nostettu korkeisiin kaapistoihin tarvittavat tikkaat seinälle, jolloin ne eivät vie juurikaan tilaa keittiössä." Kohde 9 Villa Nordic Stories.

Keittiökalusteet ovat Puustellin.

9. Lähes näkymätön liesituuletin

"Tällaisesta keittotasoon integroidusta, huomaamattomasta liesituulettimesta haaveilen! Se imee käryt, mutta lieden yläpuolelle jää vapaata tilaa." Kohde 16 Designtalo Idyll.

Keittotaso ja siihen integroitu liesituuletin ovat AEG:n.

10. Kauniilta näyttävä ilmalämpöpumppu – sellainenkin voi olla olemassa

"Hauskaa, että yleensä niin rumalta näyttävä ilmalämpöpumppu piiloutuu eteisen siniseen kaapistoon näin kauniisti. Eihän sitä edes huomaa tuolta!" Kohde 7 Pyörre.

Eteisen säilytyskalusteet ovat Puustellin.

11. Halkoteline seinällä

"Onpas hyvä idea nostaa halkoteline seinälle. Näin telineen alta saa hyvin siivottua." Kohde: 14 Dekotalo Kuulas.

Seinälle nostettava halkoteline on Arts Jurmon.

12. Kylpyhuoneen putelit piiloon katseilta

"Suihkutilojen seinään kiinnitetty shampooteline on esteettinen. Sinne saa eriväriset shampoo- ja muut pullot kätevästi piiloon." Kohde 1 Villa Ilta.

Shampoo- ja saippuatelineen valmistaja on kotimainen Naka Finland.

13. Aidosti kaunis jätekatos

"Jätekatos on monen pihan rumistus. Miten hyvä idea on toteuttaa se kauniisti, ja talon tyyliin täydellisesti sopien. Roskalaatikkojen lisäksi jätekatokseen piiloutuu sähkökaappi. Sinne saa myös katseilta piiloon vaikkapa lapion ja pihaharjan. Kumman ottaisit pihaasi mieluummin: muoviset jäteastiat vai tämän kaunottaren?"

Uniikin, kaarevan jätekatoksen on suunnitellut Pyörre-talon arkkitehti Matti Kuittinen. Se on kahden talon – Pyörre (kohde 7) ja Lohjan Saarenta (kohde 5) – yhteinen, ja istuu kauniisti molempien talojen muotokieleen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee arjesta astetta ihanampaa! Tilaa SEES Companyn tuotteet Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
11 kommenttia