
Parhaat vegaaniset markettituotteet – 19 löytöä, joita Maku-lehden lukijat ja toimitus suosittelevat!
Ruokakaupoissa alkaa olla ilahduttavan hyvät valikoimat vegaanisia ruoanvalmistus- ja herkkutuotteita. Maku-lehden lukijat ja toimitus listasivat suosikkinsa.
Makeinen
Ripaus suolaa tekee suklaasta kuin suklaasta parempaa! Tässä tummasuklaalevyssä merisuolan parina on rouhea manteli. Herkullisen makuyhdistelmän lisäksi Tony’s Chocolonelyn suklaisiin kannattaa tarttua ihmisoikeussyistä, sillä yritys kampanjoi eettisen kaakaotuotannon puolesta.

Kasvikerma
”Fazer Aito -kasvikermoissa on makuja joka tilanteeseen, ihania suolaisissa ja makeissa herkuissa”, Maku-lehden lukija Sanni perustelee. Toimitus peukuttaa etenkin perinteistä vispikermaa muistuttavaa Kauravispiä. Vispi vaahdottuu jopa 3–4-kertaiseksi, ja vaahto on sopivan tuhtia ja sopii pursotukseen.

Naposteltava
Frankfulin Salted-lastut ja Vegan Ch**ese -dippikastike keräävät kehuja Facebookin Sipsikaljavegaanit-ryhmää myöten. Ylijääneistä tortillaletuista valmistetut rapeat ja sopivan suolaiset totopo-lastut ovat lähes yhtä hyviä kuin itse tehdyt. Dippiä ei erota aidosta juustokastikkeesta.


Korvike voille
”Naturli Luomu -vegaaninen levite on loistotuote: maku, rakenne, monipuolinen käyttö, pakkauskoko ja hinta täsmäävät. Erityisesti maku saa pisteet, on kuin voita, vaikkei seassa ole mitään eläinperäistä. Vaahtoutuu hyvin leivonnaisten teossa!” kehuu Riitta. Tuote on valmistettu rapsista, kookoksesta sheavoista ja mantelista.

Majoneesi
Kulttimaineesta nauttiva Hellmann’s Vegan Mayo on ollut jo pitkään vegaanien ykkösvalinta – eikä ihme! Maissitärkkelykseen tehdyn majon maku ei juuri poikkea kananmunasta valmistetusta majoneesista: etikkaa ja happoa on sopivasti, ja koostumus miellyttää.

Valmisruoka
”Pinaattisoppa ilman niitä turkasen klimppejä, namia. Tällä vaan on kysyntää, joten ei aina löydy hyllystä”, Maku-lukija Emmi ylistää. Apetit Vegaaninen -pinaattikeitto on terveellinen mutta maistuva pelastus etenkin kiireisiin päiviin.

Leivontatuote
Kaurapohjainen maustamaton Oatly Naturell sopii maitopohjaisen tuorejuuston korvaajaksi esimerkiksi juustokakkuihin. Miedon ja miellyttävän maun lisäksi siinä on pehmeä rakenne, joka sekoittuu hyvin muihin aineksiin.

Levite leivälle
”Keiju Kaura -rypsiöljymargariini on todella maukas ja päihittää myös useimmat ei-vegaaniset margariinit!” perustelee Karoliina. Kaurajuomasta ja rypsiöljystä valmistettu levite on pakattu kartonkipäällysteiseen rasiaan.

Jogurtti
Täyteläinen koostumus ja sopii myös ruoanlaittoon – voiko jogurtilta muuta toivoa? Alpron maustamaton ja makeuttamaton soijajogurtti (500 g) on saatavilla sekä juoksevammassa että paksummassa Greek Style -koostumuksessa.

Kahvimaito
Kahviin paras valinta on Oatlyn iKaffe. Rasvainen kauramaitovaahtoaa hyvin ravistuksen jälkeen eikä juoksetu kuumaan juomaan kaadettaessa. Mukin pohjallekaan ei jää sakkaa.

Myös näitä vegaanisia tuotteita Maku-lukijat suosivat:
- ”Urtekramin luomu vihreä pesto on ihan itse tehdyn makuista.”
- ”Hälsans Kök -soijapyörykät – nyt ja aina! Pakastimen vakiosisältö, aina pitää olla muutama paketti varalla. Niin hyviä ja helppoja! Olen kokeillut muitakin brändejä, mutta palaan aina näihin.”
- ”Oumphin pizza ja pakasteesta saatavat suikaleet ovat todella hyvänmakuisisa.”
- ”Oatlyn jäätelöt! Ei edes jäämiä maidosta ja munasta, joten sopii myös anafylaktikolle!”
- ”ILO:n Sweet Jalapeno -cashewlevite on aivan ylivoimainen leivän päällä!"
- ”Porlammin Vege Plus -pala toimii höylättynä leivän päällä ja raastettuna esimerkiksi pizzassa.”
- ”Ainon puolukkajäätelössä ei ole läpitunkevaa, esimerkiksi pähkinän tai kookoksen, makua. Hyvä koostumus.”
- ”3 kaverin suklaapähkinäkinuskijäätelö on täyteläistä, eikä yhtään vetistä.”
Muokattu 7.10.2021 klo 13.55: Korjattu Oatly Naturellin nimi.