Meillä kotona -kaupat

Mitä ihmettä vien tuliaiseksi mökille? Sisustustoimittaja Anna Aromaa suosii käytännöllisiä viemisiä – tässä hänen 6 ideaansa

MAINOS
Mitä ihmettä vien tuliaiseksi mökille? Sisustustoimittaja Anna Aromaa suosii käytännöllisiä viemisiä – tässä hänen 6 ideaansa
Sisustustoimittajamme Anna Aromaa on vakituinen kesävieras tuttaviensa kesäpaikoissa, koska hänellä ei ole omaa kesämökkiä. Tuliaisiksi hän valitsee käytännöllisiä ja kestäviä tavaroita, jotka eivät päädy kesän päätteeksi kirpputorille. Nyt saat tilattua Annan suosittelemat mökkituliaiset helposti Meillä kotona -kaupoista.
Julkaistu: 18.6.2020

1. Kauniille ja kätevälle korille keksii aina käyttöä

Kesällä syödään paljon hedelmiä, joille tarvitaan iso, laakea kori. Boho-tyylinen värikäs kori on kuin luotu hedelmien säilytykseen. Jos mökin hirsiseinät ammottavat tyhjyyttään, voi juuttinarusta käsin punotun korin ripustaa seinällekin silmäniloksi.

2. Uudet pöytätabletit kesäkattaukseen

Olen huomannut, että mökeillä ei suosita pöytäliinoja, koska melko varmasti joku kesävieras kaataa jossain vaiheessa iltaa liinalle punaviinilasillisen. Mökkipöytä ilman liinaa on jotenkin tyhjän oloinen. Petrolin sävyiset kangastabletit somistavat pöydän käden käänteessä. Lisäksi ne on helppo pestä mäntysuovalla ja juuriharjalla.

3. Muistivihkolle on mökillä aina käyttöä

Sisustutoimittajan tärkein työväline läppärin lisäksi on muistivihko. Piirtelen vihkoihin sisustuskuvauksiin liittyviä ideoita ja teen muistiinpanoja epäselvällä käsialalla. Inspiroiva, värikäs vihko on myös mukava ja edullinen lahja. Siihen voi kirjata esimerkiksi lintuhavaintoja, Yatzy-pelien tuloksia tai tuhertaa kauppalistoja.

4. Muista pussilakanat

Mökkivieraan pitäisi aina muistaa ottaa omat lakanat mukaan. Se on kohteliasta, koska lakanapyykin peseminen on työlästä hommaa, sillä mökillä ei ole yleensä edes pesukonetta. Olen pari kertaa unohtanut lakanat kotiin. Paras mökkituliainen on pellavainen pussilakanasetti, jonka neutraali väri ei sotke mökin liinavaatekaapissa vallitsevaa väriskaalaa.

5. Maljakko, joka ei jätä ketään kylmäksi

Joskus on ihan pakko retkahtaa ja ostaa lahjaksi epäkäytännöllinen esine, joka hymyilyttää lahjan antajaa ja toivottavasti myös lahjan saaja. Jyhkeä, keraaminen vaasi on iloinen yllätys luontoihmiselle. En vain keksi, mitä kukkia karhunpäähän asettelisin!

6. Pyyhe on ikisuosikki

Pyyhkeitä koskee sama sääntö kuin lakanoita: mökkivieraalla pitää olla pyyhe omasta takaa. Muhkea froteepyyhe on haluttu tuliainen, sillä mökillä ei koskaan voi olla liikaa saunapyyhkeitä. Jos vierailet usein samalla mökillä, tiedät, mitä värejä siellä suositaan.

7. Lankaa villasukkien toivossa

Jos tiedän, että tuttuni ovat kovia neulomaan, vien tuliaisiksi suomalaisesta lampaanvillasta kehrättyä villalankaa. Eihän sitä tiedä, jos vaikka saisin joskus joululahjaksi ihanat villasukat!
4 kommenttia