Päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäen valinnat: Porin asuntomessujen 5 hauskinta valaisinta

Päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäen valinnat: Porin asuntomessujen 5 hauskinta valaisinta
Miksi tyytyä hyvään valoon, kun voi saada hyvän valon ja hauskan muodon? Meillä kotonan päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäki valitsi Porin asuntomessujen taloista viisi valaisinta, joihin et taatusti kyllästy.
Julkaistu: 3.7.2018

1. Elokuvatunnelma

Rakastan Rakkautta vain -elokuvaa, joten ihastuin heti tähän valaisimeen. Muistathan kohtauksen, jossa Juliet (Keira Knightley) ja Peter (Chiwetel Ejiofor) menevät naimisiin ja bändi alkaa yllättäen soittaa kirkossa? Mantran valmistamasta Jazz 5895-riippuvalaisimesta tulee samalla tavalla kohottunut ja hyvä olo. Jazzkaupunki Porissa se toimii tietysti muutenkin. Kohde 24, Porin Villa Sun, asunto 2.

2. Lastenleikki

11-vuotias siskonpoikani jaksaa kehitellä yhä uusia paperilennokkimalleja. Ehkä siksi ihastuin tähän valaisimeen niin paljon. Sitä paitsi se muistuttaa minua nuoruuteni paperipallovarjostimista. Kohde 6, Design-Talo Noste.

3. Sateenkaari

Kuva: Ulla-Maija Lähteenmäki

Olohuoneeseen pätee vähän sama kuin asusteisiin: jos yksi koriste on tarpeeksi iso, muita ei tarvita. Hanna Anosen suunnittelema Cocktail-kattovalaisin on niin upea, että olohuone tarvitsee tuskin edes sohvaa. Se on muuten puupuikoista tehty, eli vähän ekologinenkin. Olisivatpa kotini huoneeni tarpeeksi korkeat! Kohde 16, Bunkkeri.

4. Outolempi

Kuva: Frida Steiner

Ensinäkemältä en innostunut tästä prototyypistä. Sitten huomasin miettiväni valaisinta vähän väliä ja tajusin ihastuneeni. Epäilen, että se voisi olla hyvän ja kestävän valaisinsuhteen alku. Miksi kaiken pitäisi olla helposti selitettävää? Kohde 4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalo.

5. Perinnepuu

Kuva: Johanna Lehtinen

Vähän jotain uutta ja vähän jotain vanhaa. Tätä menestysreseptiä toteuttaa Karikosken Loimu-riippuvalaisin. Se on koivuvanerista Suomessa tehty, mikä ei ainakaan vähemmän sen viehätysvoimaa. Ja kuten parhaat tyypit usein, Loimu toimii mainiosti sekä yksin että ryhmässä. Kohde 12 , Sievitalo Kultakoivu.

Juttua on muokattu 5.7.2018. Virheellinen tieto paperilennokkivalaisimen valmistajasta on poistettu.

1 kommentti