Onko yksi näistä Suomen kaunein koti?
Sisustus
Onko yksi näistä Suomen kaunein koti?
Suomen kaunein koti -ohjelman kärkikymmenikössä voitosta kisaavat muun muassa nämä kolme kotia. Kaunottaret on esitelty Avotakassa ja Unelmien Talo&Koti -lehdessä. Onko näistä joku kaikkein kaunein? 
27.3.2017
 |
Meillä kotona

Vanha asemarakennus, Jyväskylä

Vuonna 1920 rakennettu entinen asemarakennus on toiminut asuinkäytössä vuodesta 1987.  Sisustuksessa näkyy vaikutteita asukkaiden lukuisilta ulkomaanmatkoilta.(Kodin kuvat: Hanne Manelius. Koti on esitelty laajemmin Unelmien Talo&Koti -lehdessä 1/2017.)
Asukkaiden mielestä talossa parasta on historia. Talon remontti on tehty vanhaa kunnioittaen.
Keittiön kalusteet ovat peräisin Tori.fi:stä. Tammen väriset työtasot käsiteltiin mustaksi vahalla.

Entinen kansakoulu, Parainen

Vuonna 1938 rakennettu talo oli aikoinaan kansakoulu. Peruskorjaus valmistui vuonna 2011. Nyt rakennuksen keskipiste on huikea talvipuutarha, jonka päädyssä on tilaa mukavasti lämmittävä takka.(Kodin kuvat: Camilla Hynynen. Koti on esitelty laajemmin Avotakassa 12/2014.)
Kellarissa on aivan omanlainen tunnelmansa. Ajan kerrostumat näkyvät pinnoissa, ja tila on kuin tehty viinien ja juustojen maisteluun.
Olohuonetta hallitsevat jykevä tulisija ja vaaleat värit. Herkät yksityiskohdat pehmentävät massiivisuutta.

60-luvun rivitaloasunto, Espoo

Tämän asunnon suunnitteli arkkitehti Osmo Lappo vuonna 1962 Espoon Nittykumpuun. Ajalle tyypillisesti arkkitehti häivytti sisä- ja ulkotilojen rajaa ja toi luonnon mahdollisimman lähelle. (Kodin kuvat: Juha Juntto. Koti on esitelty laajemmin Avotakan designnumerossa vuonna 2013.)
1960-luvun henki näkyy vahvasti sisätiloissa ja monissa yksityiskohdissa. Talon isäntä metsästi Norman Chernerin tuoleja runsaan vuoden.
Terassin seinässä on suuri jätelavalta löytynyt peili. Kiskoihin kiinnitetyt puurimat toimivat asukkaiden edellisessä kodissa tilanjakajina.

Lue lisää:

Kommentoi »