Avotakka

Oivaltavia sisustusideoita ja pehmeitä värejä! Porin asuntomessujen 5 upeinta olohuonetta

1

Trendikkäissä olohuoneissa ei ole muodollisia sohvaryhmiä, vaan sohvan seurana on usein pyöreitä raheja ja sarjapöytiä. Isot ryijymatot tuovat kodikkuutta olohuoneisiin. Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa valitsi Porin asuntomessujen kohteiden viisi parasta olohuonetta.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

1. Kohde 18, OPn Kotoisa

Päätyseinä on hyödynnetty yhdistämällä kaksi tammipuista Englessonin Edge-senkkiä leveäksi laskutilaksi. Day bed on Adean.

Kodikkaassa oleskelutilassa sohva on korvattu napakalla sohvasängyllä ja nojatuolit keveillä rottinkituoleilla. Puunvärinen senkki on tyylikäs säilytyskaluste ja taso viherkasveille sekä pöytävalaisimelle. Vihreä seinä ja matto ovat freesi tausta rottingille ja konjakin väriselle nahalle. Sisustuksen suunnitteli Johanna Närvä, Sisustustalo Kodinonni.

2. Kohde 27, asunto B, Solid House kodit

Eläväinen vaalea parketti korostaa olohuoneen valoisuutta.

Ilmava olohuone on sisustettu jokinäkymän ehdoilla. Sohva on sijoitettu huoneen keskelle niin, että sohvalta näkee Kokemäenjoelle. Musta metallihylly, rottinkituoli ja sohvapöytä muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jota täydentää mustakanttinen matto. Sisustuksen ovat suunnitelleet Leena Tuijula ja Mari Hämäläinen.

3. Kohde 16, Bunkkeri

Kalusteet ovat Hakolan mallistosta. Cocktail-riippuvalaisin on Hanna Anosen suunnittelema.

Tunnelmallisessa olohuoneessa on erityisen herkulliset väriyhdistelmät, jotka on toteutettu käyttämällä vastavärejä: punaista ja vihreää, mustaa ja valkoista. Muhkea ryijymatto ja näyttävä riippuvalaisin viimeistelevät olohuoneen boheemin tyylin. Matalat linjakkaat kalusteet korostavat hyvin huoneen ja kakluunin korkeutta. Sisustuksen suunnitteli Anna-Leena Hämäläinen, Hakola.

4. Kohde 12, Sievitalo Kultakoivu 187

Metallinhohtoiset pöydät ovat hyvä pari nahkasohvalle.

Korkean olohuoneen sisustus on toteutettu siten, että ikkunoista olisi mahdollisimman esteetön näkymä. Kalusteet ovat mittasuhteiltaan matalia ja tyyliltään ajattomia. Iso graafinen ryijymatto kokoaa kalusteet viihtyisäksi ryhmäksi. Kookas riippuvalaisin ja suuri viherkasvi saavat tilan tuntumaan todella korkealta. Sisustuksen suunnitteli Linda Baki.

5. Kohde 4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

HT Collectionin Air-kulmasohva istuu neliömäiseen tilaan, jota rajaa Muubsin puinen istutuslaatikko.

Rouheassa oleskelutilassa on panostettu luonnonmateriaaleihin. Muhkeat lampaantaljat, lokoisa nahkasohva ja rapea sisalmatto tekevät olohuoneesta runsaan ja kodikkaan. Ruskean eri sävyillä väritetty tila on eläväinen ja viihtyisä. Sisustuksen on suunnitellut Annarina Yöntilä, Adalmiinan helmi.

Julkaistu: 4.7.2018