Ohjeet Välimeren kasvien hoitoon
Piha ja puutarha
Ohjeet Välimeren kasvien hoitoon
Välimeren alueen kasvit menestyvät auringonpaisteessa. Istutukset tarvitsevat säännöllistä lannoitusta ja reipasta kastelua.
9.5.2016
 |
Viherpiha

Lajit

Valitse kasveja, jotka viihtyvät auringossa. Rungollisena myydään esimerkiksi oliivia, kirjotulikruunua, rosmariinia, kesäkoisoa ja sitruksia. Lisää väriä saat tsinniasta, bougainvilleasta, kannasta, pelargonista ja samettikukista.

Ruukut

Terrakotan väriset saviruukut, suuret kierrätetyt säilykepurnukat ja metalliset ruukut ovat tyyliltään välimerellisiä. Huolehdi siitä, että ylimääräinen vesi pääsee pois.

Hoito

Kukkivat kesäkukat tarvitsevat kastelulannoitusta kesällä kerran viikossa, oliivi ja sitrukset parin viikon välein. Sitruksille on oma erikoislannoite, jota kannattaa suosia. Suihkuttelu tekee myös hyvää. Kastele istutuksia kerralla runsaasti ja anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Poista kesäkukista kuihtuneet kukat, ettei niiden kasvuvoima kulu siementen tekoon.

Talvetus

Oliivi, sitrukset, rungolliset tulikruunut ja kesäkoisot tarvitsevat talveksi valoisan ja viileän, 5–10-asteisen paikan. Lopeta syksyllä lannoitus vähitellen. Vähennä kastelua.

Kommentoi »