Tuovatko nämä ihanuudet sinullekin mieleen oman mummin? 6 nostalgista tee itse -ideaa, jotka haluat toteuttaa heti


Kirjailiko sinunkin isoäitisi ristipistoin sanoja huoneentauluihin? Ja painettiinko teilläkin koulussa kasvien avulla kuvioita paperille? Nämä 6 ihanan nostalgista askartelua ja käsityötä voit aloittaa vaikka saman tien: useimmat tarvikkeet löytyvät kotoa ja luonnosta.
Kuvat Camilla Hynynen

1. Kuvioi paperille jälkiä luonnosta

Alkukesä on juuri sopiva aika kerätä pihalta lehtiä, siemenkotia ja sulkia. Kun käytät niitä leimasimina, saat kauniita kortteja ja lahjoja sukulaisille! Kurkkaa ohje kasvipainantaan täältä.

2. Tee pyykkipäivästä ruusuinen

Pyykkietikka toimii huuhteluaineen tavoin ja antaa hennon tuoksun vaatteille ja muille tekstiileille. Lisäksi etikka pitää pesukoneen puhtaana ja on laimennettuna oiva puhdistusaine. Tee itse pyykkietikkaa ja ihastu!

3. Nosta herkut korkeuksiin

Kerrosvati säästää tilaa juhlapöydässä ja on sitä paitsi todella sievä! Tee oma, nostalginen vati vanhoista lautasista ja kupeista.

4. Somista kassi herkällä pitsillä

Pitsiliinalla kaunistettu kassi kääntää katseet. Vanha kesäkassi ja mummon pitsiliina sopivat täydellisesti yhteen, katso helppo ohje täältä.

5. Anna mummon perinnöille uusi elämä

Vanhat lakanapitsit ovat niin kauniita! Mummon perintöaarteita ei henno heittää pois, vaikka lakanat olisivat jo riekaleina. Pitsit saavat arvoistaan jatkoaikaa, kun ompelet ne tyynynpäällisiin.

6. Kirjo ajatukset talteen

Ristipistotöillä on pitkät perinteet. Palalla kangasta, kauniilla langoilla ja peruspistoilla pääset vauhtiin oman taulusi kanssa. Modernisoimalla kirjaimia ja terästämällä sanomaa karistat perinteestä pölyt kertaheitolla.

MAINOS

Parhaat Tee itse 123 ideaa -erikoislehti kokoaa yksien kansien väliin inspiroivaa tekemistä koko kesäksi. Lehden ideat ovat niin helppoja, että ehdit hyvin toteuttaa niitä arki-iltana tai viikonloppuna.

Hae bookazine nyt lehtipisteestä! Hinta on vain 5,90 €.

Saatavana rajoitetun ajan 24.4.2019 alkaen.

Julkaistu: 25.4.2019