Nostalginen kasvitaulu tuo palan luontoa sisään
Sisustus
Nostalginen kasvitaulu tuo palan luontoa sisään
Kasvitaulu tuo kotiin kuin kotiin ihanan nostalgista tunnelmaa. Jos et onnistu löytämään aitoja opetustauluja, kehystä seinälle kouluaikaisen herbaarion sivuja. Poimi ideat kodeista!
23.6.2016
 |
Unelmien Talo&Koti
Lapsiperheen koti on sisustettu iloiseksi ja leikkisäksi. 60-luvun värikkäät kasvitaulut kokoavat yhteen kaikki sisustuksen sävyt. Perhe on hankkinut niitä antikvariaateista eri puolilta Suomea.
Aikalaiset rinnakkain. Koulun vanha opetustaulu on peräisin kirpputorilta. Puusukset puolestaan ovat kuuluneet talossa asuvan perheenisän sukulaiselle, joka sivakoi niillä vuosikymmeniä sitten.
Ellet ole kuluttanut kouluaikaista kesääsi kasvistoa keräillen, ehkä jollakin lähisukulaisella on vielä tallella muutama herbaarion sivu. Korosta kasvien haalistuneita värejä sopivansävyisellä taustapahvilla ja kehystä kasvit näyttäväksi ryhmäksi keskenään samanlaisiin kehyksiin. Liitä mukaan myös nimilaput!
Tässä kodissa useimmat taulut ovat kukka- tai kasviaiheisia, ja kukkakuoseja on myös sisustustekstiileissä. Suloiset aiheet täydentävät herkkää sisustusta, ja mustat kehykset jämäköittävät ripustusta.
Kaupungin keskustassa asuva tytär sai äidiltään lahjaksi kasviaiheisen opetustaulun. Äiti osti sen myyjäisistä, jossa kaupattiin toimintansa lopettaneen koulun irtaimistoa. Paperipuristin on kevyt ja kätevä kiinnitin.
Lapsiperheen olohuoneen seinää koristavat Ebba Masalinin opetustaulut, jotka löytyivät läheisen koulun varastosta ja myytiin kirpputorilla. Sisustustekstiileistä voi poimia samoja sävyjä.
Tämän kodin asukas pitää graafisista ja selkeistä muodoista. Koulutaulu esittää pensaan lepovaiheita, ja teema jatkuu myös maljakkoon asetelluissa herukanoksissa.
Kasvitauluja saa myös uusina. Tummasävyinen versio on Ikeasta. Sille pitää seuraa viereisen seinän muistitaulu, joka on tehty ikkunanpokasta ja kanaverkosta.
Erotatko emit ja heteet toisistaan? Lasten mielestä olohuoneen opetustaulu tekee koululeikistä kivaa, mutta äiti näkee sillä myös sisustuksellisen tehtävän. Se tuo hippusen vahvaa väriä muuten pastellisävyiseen sisustukseen.

Lue lisää:

Kommentoi »