Näin sijoittelet kodin taideteokset
Sisustus
Näin sijoittelet kodin taideteokset
Korosta teosten värejä, luota luonnonvaloon ja ryhmittele sävyn mukaan. Kodin taideteosten sijoittelussa on tärkeintä luottaa omaan makuun.
Julkaistu 6.9.2016
Avotakka
  • Valkoinen seinä luo galleriatunnelman, joten valitse mieluummin teosten värejä korostavia rauhallisia vaaleita sävyjä, kuten erilaisia harmaita. Puolihimmeä maali on paras.
  • Värikkäälle tapettiseinälle voi olla parasta ripustaa vähäeleistä grafiikkaa, joka on kehystetty valkoisella paspartuuripahvilla. Valitse kaikille töille samanlaiset kehykset.
  • Kotiin ei kannata luoda näyttelyvalaistusta. Usein kattovalaisin ja luonnonvalo riittävät. Jos kuitenkin haluat valaista taideteoksia, hanki valaisinkisko ja siihen päivänvaloledit.
  • Kun ripustat tauluja rykelmäksi, hyvä nyrkkisääntö on, että teosten väli määrittyy pienimmän työn leveyden mukaan. Jos ripustusalue ei ole valtava ja pienin teos suhteellisen leveä, 15 cm on minimiväli. Älä pelkää ripustaa tauluja hieman alemmas kuin alun perin olit ajatellut. Useimmiten taulu asettuu kalusteiden kanssa paremmin tällä periaatteella.
  • Mieti ryhmittelyssä enemmän teosten sävyjä kuin teemaa. Jos ryhmään kuuluu myös esimerkiksi patsaita, anna niille tarpeeksi tilaa niin, että kolmiulotteisuus säilyy.
  • Luota makuusi: jos oma silmä tykkää, sijoittelu on onnistunut. Jos olet epävarma, ripustuksen ammattilaiset taidegallerioissa auttavat.

Asiantuntija: galleristi Veikko Halmetoja, Artag Gallery

Lue lisää:

Kommentoi »