6 syytä sisustaa veistoksilla
Sisustus
6 syytä sisustaa veistoksilla
Veistokset ovat yllättävän monikäyttöisiä taideteoksia. Ne antavat tilaa muulle sisustukselle, siirtyvät kätevästi paikasta toiseen ja sopivat jopa ulkotilaan.
Julkaistu 21.7.2016
Avotakka

1. Veistos saattaa olla niin koskettava taideteos, että siitä muodostuu eräänlainen tunnusesine omistajalleen. Sitä katsoessa muistaa helposti jonkin tärkeän ajankohdan, ihmisen tai paikan.

2. Veistokset rytmittävät huonetilaa, kun ne sijoittaa näkyvälle paikalle ikkunalaudalle, porrastasanteelle, eteiseen kulkureitin varrelle tai klassiseen tapaan jalustalle. Parhaimmillaan katse kulkee yhdestä veistoksesta toiseen koko asunnon halki.

3. Veistoksia, paitsi kaikkein painavimpia, voi siirrellä kätevästi paikasta toiseen. Sen vuoksi niillä on helppo muuttaa tilan ilmettä ja dynamiikkaa.

4. Terassit ja parvekkeet ovat oivia veistosten sijoituspaikkoja. Sieltä ne näkyvät joka suuntaan niin sisälle kuin uloskin. Suuri osa veistosten materiaaleista, kuten pronssi, kupari, betoni, kivi ja teräs, kestää hyvin myös ulkoilmassa.

5. Moderni veistos voi kohottaa tilan tunnelman toisiin sfääreihin. Ne eivät kuitenkaan jyrää sisustusta voimakkaan värisen taulun tavoin.

6. Veistokset ovat mahtavia lahjoja. Yksi ystäväjoukon voimin kerätty taideteos tuottaa usein saajalleen suurempaa iloa kuin tavarapaljous.

Lue lisää:

Kommentoi »