Näin järjestät lastenjuhlat
Ihmiset
Näin järjestät lastenjuhlat
Inkkareita, merirosvoja vai prinsessoja? Lue vinkit, miten järjestät lastenjuhlat niin lasten kuin aikuisten mieleen.
26.8.2015
 |
Kotivinkki

1. Valitse jokin teema, kuten eläin,- merirosvo- tai prinsessasynttärit, niin koristelujen ja tarjoilujen päättäminen on helpompaa. Päätä myös pari teemaväriä.

2. Jos vietätte juhlat ulkona, mieti varasuunnitelma sateen varalle. Huvilakatos tai purje suojaa hyvin. Vai voisiko juhlat olla monistettavissa myös sisätiloihin?

3. Älä  turhaan valmista liian monta sorttia tarjottavaa. Tee vain muutama herkku, sillä lapset malttavat syödä yleensä vähän.

4. Pienet puuhat ovat yleensä parasta ohjelmaa: laita valmiiksi piirustus- ja askartelupiste tai järjestä puussa kiipeilyä tai saippuakuplilla puhaltelua. Isommille voi pitää tietovisan.

5. Astiat voivat olla vallan mainiosti eriparia ja kertakäyttöastiat sopivat hyvin keraamisten astioiden kylkeen. Voit esimerkiksi kattaa aikuisille oikeat astiat ja lapsille kertakäyttöastiat tai päinvastoin.

6. Suosi puolivalmista. Osta valmis kakkupohja ja tee siitä itseleivotun näköinen ja makuinen. Tai koristele valmismuffinssi kermalla, marjoilla ja nonparelleilla.

7. Voisiko lastenkattaus olla yhdessä ja aikuisten toisessa pöydässä? Tai lapsille katettu kokonaisuus ja aikuisille seisovapöytä?

8. Käytä tekstiileitä luovasti. Jos sinulla on aiheeseen sopiva pussilakana, levitä se pöydälle tai muovinen pöytäliina maahan leikkialustaksi.

9. Koristele pöytää ja tilaa aiheeseen sopivalla rekvisiitalla, kuten pehmoeläimillä, viireillä ja ilmapalloilla.

10. Jos istumapaikat loppuvat, levitä kankaita nurmikolle. Sama toimii sisälläkin: jos pöytä on liian pieni lapsijoukolle, pitäkää lattiapiknik.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »