
Mutkaton menu venetsialaisiin – bouillabaisse muurikalla, briossileipä ja jälkkäriksi luumuherkku
Elokuun viimeisenä lauantaina vietettävät venetsialaiset päättävät veneily- ja mökkeilykauden. Veden, tulen ja valon juhlan kunniaksi pöytä koristellaan lyhdyillä ja tarjolle tuodaan ranskalaishenkistä ruokaa.
Ruoaksi pannubouillabaisse, sahramiaioli ja yrttiöljy
Perinteisen ranskalaisen kalakeiton eli bouillabaissen ainekset paistetaan nyt muurinohjapannulla meheväksi paistokseksi. Lisukkeena tarjotaan aromikasta sahramiaiolia ja yrttiöljyä. Voit myös paistaa ainekset pannulla erissä ja koota vuokaan ja pitää sen lämpimänä (tai lämmittää) uunissa tai grillissä ennen tarjoilua. Pannubouillabaissen ohjeen löydät täältä.

Leiväksi glaseerattu briossi ja vaahdotettu ruskistettu voi
Muhkea nyhdettävä briossileipä saa ihanan tahmean ja mausteisen pinnan fenkolihunajaglaseerauksesta. Ravintoloista tuttu vaahdotettu ruskistettu voi viimeistelee makunautinnon. Voit halutessasi leipoa taikinasta myös yhden ison leivän leipävuoassa. Glaseeratun briossin ohjeen löydät täältä.

Jälkkäriksi mehevä luumuclafoutis
Clafoutis on pannukakkua muistuttava uunivanukas. Clafoutis tehdään perinteisesti kirsikoista, mutta loppukesän herkkuun sopivat mehevät luumut. Hieman tuunattu leivonnainen saa makua mantelista. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. Luumuclafoutiksen ohjeen löydät täältä.
