


Juhlapöydän kruunu
Glaseerattu briossi – muhkean juhlavassa leivässä parasta on makean tahmea pinta
2 h 35 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 50 min
Muhkea nyhdettävä briossileipä saa ihanan tahmean ja mausteisen pinnan fenkolihunaja-glaseerauksesta. Ravintoloista tuttu vaahdotettu ruskistettu voi viimeistelee makunautinnon.
Reseptin ainekset
2 leipää, 8 annosta
2½ dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa (tai 2 tl kuivahiivaa)
1½ rkl
sokeria
1 tl
suolaa
2
munaa
2 dl
hiivaleipäjauhoja
6 dl
vehnäjauhoja
100 g
huoneenlämpöistä voita
Fenkolihunaja
1 rkl
fenkolinsiemeniä
1 dl
hunajaa (tai siirappia)
1 dl
vettä
Glaseerattu briossi – ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja laita yleiskoneen kulhoon. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Anna koneen käydä, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää munat yksi-tellen.
- Lisää jauhot taikinaan vähitellen koneen käydessä ja vaivaa taikinaa koneella 10 minuuttia.
- Lisää voi kuutioina erissä taikinaan ja vaivaa vielä 10 minuuttia. Kohota liinan alla tunti.
- Vaivaa taikinasta työpöydällä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Asettele sämpylät kahteen neliön muotoiseen voideltuun uunivuokaan (15 × 15 cm) vieretysten. Kohota puoli tuntia.
- Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Jäähdytä ja jauha hienoksi. Sekoita fenkoli, hunaja ja vesi.
- Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valele fenkolihunajalla ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä.
Vinkki!
Voit leipoa taikinasta myös yhden ison leivän leipävuoassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat