Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tuunattu klassikko

Luumuclafoutis – helppo ranskalainen pannukakku saa makua manteleista

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Clafoutis on pannukakkua muistuttava uunivanukas, jonka täytteenä on perinteisesti kirsikoita. Loppukesän clafoutis saa mehevyyttä ihanista luumuista.

19.8.2025
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
luumuja
½ dl
mantelilikööriä (esim. Disaronno) tai appelsiinin mehua
3
munaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
1½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
¾ dl
sokeria
½ dl
voita sulatettuna
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
½ dl
mantelilastuja
tomusokeria

Luumuclafoutis – ohje:

  1. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut. Mausta lohkot liköörillä (tai mehulla).
  2. Riko munat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput taikinan ainekset.
  3. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (noin 30 × 20 cm), asettele päälle luumut ja ripottele mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt