


Tuunattu klassikko
Luumuclafoutis – helppo ranskalainen pannukakku saa makua manteleista
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Clafoutis on pannukakkua muistuttava uunivanukas, jonka täytteenä on perinteisesti kirsikoita. Loppukesän clafoutis saa mehevyyttä ihanista luumuista.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
500 g
luumuja
½ dl
mantelilikööriä (esim. Disaronno) tai appelsiinin mehua
3
munaa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
maitoa
1½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
mantelijauhetta
¾ dl
sokeria
½ dl
voita sulatettuna
2 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
½ dl
mantelilastuja
tomusokeria
Luumuclafoutis – ohje:
- Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut. Mausta lohkot liköörillä (tai mehulla).
- Riko munat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja sekoita joukkoon loput taikinan ainekset.
- Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (noin 30 × 20 cm), asettele päälle luumut ja ripottele mantelilastut. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat