Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Keitto ilman lientä

Pannubouillabaisse – ranskalainen klassikko tehdään nyt muurikalla

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Perinteisen ranskalaisen kalakeiton eli bouillabaissen ainekset paistetaan muurinpohjapannulla meheväksi paistokseksi. Lisukkeena tarjotaan aromikasta sahramiaiolia ja yrttiöljyä.

19.8.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
1 pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (pakaste)
200 g
kuorittuja jätti- tai tiikeri-katkaravunpyrstöjä (pakaste)
500 g
kirjolohifileetä
1 nippu
kesäsipulia varsineen
1 (200 g)
fenkoli
2–4
lehtisellerin vartta
2–4
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
cayennenpippuria
2
sitruunan mehu
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1 rku
timjamia hienonnettuna
1 rku
persiljaa hienonnettuna
Sahramiaioili
2 dl
majoneesia
½ ps (à 0,5g)
sahramia
1–2
valkosipulinkynttä
Yrttiöljy
1 rku
basilikaa
1 rku
rucolaa
2 dl
oliiviöljyä (ekstra neitsyt)

Pannubouillabaisse – ohje:

  1. Valmista sahramiaioli sekoittamalla majoneesin joukkoon sahrami ja hienonnettu valkosipuli.
  2. Mittaa yrttiöljyn ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
  3. Sulata sinisimpukat ja katkaravunpyrstöt. Poista sinisimpukoista rikkoutuneet simpukat. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.
  4. Huuhtele ja viipaloi kesäsipulit. Halkaise ja viipaloi fenkoli. Viipaloi lehtisellerinvarret ja hienonna valkosipulit.
  5. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista lohipalat kypsiksi, siirrä pois pannulta ja peitä foliolla.
  6. Lisää öljyä pannulle. Paista fenkolia, lehtiselleriä ja sipuleita muutaman minuutin ajan.
  7. Lisää ravunpyrstöt ja simpukat ja paista varovasti käännellen muutaman minuutti. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla sekä sitruunanmehulla.
  8. Lisää puolet yrteistä ja tomaatit. Paista käännellen vielä hetki. Kääntele lopuksi lohipalat varovasti joukkoon.
  9. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki!

Voit paistaa ainekset pannulla myös erissä ja koota vuokaan ja pitää sen lämpimänä (tai lämmittää) uunissa tai grillissä ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt