Miksi kukkakuosit ovat nyt supersuosittuja, vuoden nuori muotoilija Reeta Ek?
Sisustus
Miksi kukkakuosit ovat nyt supersuosittuja, vuoden nuori muotoilija Reeta Ek?
Reeta Ek ihastui vanhoihin tapetteihin – ja on yhä sillä tiellä.
10.9.2017
 |
Avotakka

Millaiset toimeksiannot ovat suosikkejasi?

Olen tehnyt paljon vaatekuoseja, ja pidän niiden suunnittelusta. Kuosi alkaa elää eri tavalla, kun se on jonkun päällä ja liikkuu. Lopputulosta on mietittävä toisin.

Reeta Ek on valmistunut tekstiilisuunnittelijaksi Aalto-yliopistosta. Tulevaisuudessa hän saattaa tarttua myös keramiikkaan yhdessä siskonsa Salla Luhtaselan kanssa.

Ovatko työsi taidetta vai tuotteita?

Niissä yhdistyvät molemmat. Olen pohjakoulutukseltani kuvataiteilija, ja pidän siitä, että tekstiilisuunnittelussa on vapaata omaa ilmaisua mutta myös järjestelmällisyyttä, kun ideat muokataan tuotteiksi. Minussakin on molemmat puolet. Luonnostelen aina ensin käsin ideat, joita jatkotyöstän koneella. Tyylikseni on muodostunut luonnostelu erilaisilla tekniikoilla. Saatan käyttää maalia, akryyliä, mustetta, kyniä tai raaputtaa maalattua pintaa.

Reeta Ek luonnostelee ideat aina käsin.
Luonnokset ovat mustavalkoisia.

Salainen haaveesi suunnittelijana?

Kaikki lähti vanhoista tapeteista, joista kiinnostuin maalatessani vielä kuvataidetta. Pitkäaikainen haaveeni on ollut oma tapetti. Nyt kaksi suunnittelemaani tapettia, Misty Beach ja English rose, on suomalais-englantilaisen Feathrin mallistossa.

Valuva-printtiä myy Lokal.

Miksi kukkakuosit ovat nyt supersuosittuja?

Ne ovat ikuisuustrendi, klassinen koristautumisen elementti. Vaatesuunnittelija Noora Niinikoski muistuttaa minua usein siitä, että kukkia tarvitaan aina, niitä voi tehdä vaikka varastoon.

Lue lisää:

Kommentoi »