
Sikke Sumarin laadukkaat uutuusrisotot vievät makumatkalle Italiaan – osallistu kilpailuun ja voita kirja!
Italialaisen keittiön sydän on risotto – yksinkertaisista raaka-aineista syntyvä pehmeä ja täyteläinen herkku. Nyt risoton ystäville on luvassa hyviä uutisia, sillä Saarioisten Italia Lautasella -tuotesarja täydentyy kahdella herkullisella uutuudella, jotka on kehitetty yhteistyössä Sikke Sumarin kanssa: Myskikurpitsa-chorizo risotto ja Risotto Bolognese.
Italialaisen keittiön taika piilee yksinkertaisuudessa: muutamasta raaka-aineesta syntyy täyteläinen ja samettinen risotto, joka hellii kaikkia aisteja. Italia Lautasella -tuotesarjassa Sikke Sumarin italialaiset reseptit kohtaavat Saarioisten äitien ruoanlaittotaidon. Tunnettu kokki ja italialaisen ruoan ystävä on ollut mukana kehittämässä sarjan reseptejä alusta lähtien, ja hänen rakkautensa risottoihin välittyy myös uutuuksista.
Uudet risottouutuudet hurmaavat laadullaan
Uudet risotot on tehty korkeatasoisista raaka-aineista ja ne tarjoavat aidon risoton maun ilman pitkää valmistusaikaa. Kuluttajatesteissä risotot valloittivat sekä maullaan että rakenteellaan

"Halusin tuoda nämä risotot suomalaisten lautasille, sillä tiesin heti, että ne hurmaisivat maullaan!" - Sikke Sumari
Risotto bolognese on runsas ja gluteeniton annos, jossa tuttu ragú saa uuden muodon risottoriisin kanssa. Suomalaisten naudan- ja porsaanlihojen voimakkaat maut, pitkään haudutettu tomaattikastike, punaviini ja yrtit sulautuvat täyteläiseen risottoriisiin.
– Risotto Bolognese on mainio oivallus – näin herkullisesta ragústa pääsevät nauttimaan myös he, jotka eivät syö pastaa, Sumari vinkkaa.
Myskikurpitsa-chorizo risotto puolestaan tuo lautaselle syksyn parhaat maut: makea kurpitsa ja mausteinen chorizo täydentävät toisiaan, ja annos on viimeistelty valkoviinillä ja parmesaanilla.
– Myskikurpitsa ja chorizo muodostavat yhdessä makuyhdistelmän, joka kutkuttaa makunystyröitä, kuvailee Sumari.
Annokset kruunataan juustolastuilla, jotka viimeistelevät risoton ravintolatason annokseksi. Kun lusikka uppoaa risottoon, voi jo kuvitella istuvansa italialaisella piazzalla ilta-auringon lämmössä.


Makumatka jatkuu lautaselta kirjan sivuille – osallistu kilpailuun
Makumatka jatkuu lautaselta kirjan sivuille. Kokeile uusia risottoja ja osallistu alla olevaan kilpailuun! Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan viisi voittajaa, jotka saavat Sikke Sumarin uutuuskirjan Sikke ja Lieminen Toscanassa.