Lumenvalkea joulukukka
Tee itse
Lumenvalkea joulukukka
Ehkä kaunein joulukukka onkin valkoinen? Tee joulukotiin somia kukka-asetelmia. Poimi helpot ideat oveen, tuliaisiksi ja ikkunalaudalle.
2.12.2015
 |
Kotivinkki

Tulppaaninippu muuntuu juhlavaksi spraymaalatuilla koivunoksilla, joihin saat kimalleliimalla ripauksen säihkettä. Kiedo kimpun ympärille silkkipaperia ja ylellistä organza­nauhaa. Pakkaus on osa lahjanautintoa – viimeistele lahjapaketti tuijan versolla.

Ritarinkukat eli amaryllikset kukkivat pitkään. Kun valitset kerrannaiskukkaisen eli kerroksellisen ja runsaan lajikkeen, saat vielä pidemmän ilon. Peitä multa sammalella ja koristele helmiäislasihelmillä.

Yksinäinen lilja on ylellinen ja tuoksuva joulukukka, ja valkoiset posliinimaljakot toistavat puhtaanvalkeaa tunnelmaa. Pienemmässä maljakossa on eukalyptusta. Kun lilja aukaisee nuppunsa kunnolla, leikkaa heteet pois, sillä niiden siitepöly saattaa värjätä tekstiilejä.

Monet kukat jäätyvät kauniiksi ulkoasetelmien yksityiskohdiksi. Pakkanen huurruttaa hellästi muun muassa ruusut, tulppaanit ja eukalyptuksen oksat.

Kiedo koivunvitsat renkaaksi ja koristele yksittäisillä hyasintinkukilla, jotka on pujotettu ohueen myrtti- tai ompelulankaan. Viimeistele kristallilla ja ripusta organzanauhalla.

Joulukukka – hoida näin

  • Huolehdi kastelusta: monet joulukukat kuivuvat herkästi kuivassa sisäilmassa. Sipulikukat kaipaavat kuitenkin vain vähän vettä.
  • Sipulikukkien kukinta-aika pidentyy, kun siirrät ne yöksi viileään.
  • Joulutähti on arka vedolle. Älä sijoita sitä liian viileään paikkaan.
  • Joulusypressi nauttii sumuttelusta ja tasaisesta kosteudesta.

Huolehdi kimpuista

  • Jouluinen kukkakimppu tarvitsee raikasta vettä. Lisää veteen leikkokukkavirkistettä, joka vähentää bakteerien kehittymistä.
  • Kun panet kimpun maljakkoon, leikkaa samalla varsiin tuore imupinta terävällä veitsellä ja poista veden alle jäävät lehdet.
  • Kokeile elvyttää nuupahtaneita kukkia leikkaamalla uusi imupinta. Kun kimppu alkaa näyttää lakastumisen merkkejä, poista lakastuvat kukat, jolloin hyväkuntoiset näyttävät vielä elinvoimaisilta. Voit myös tuunata kimppua tai leikata siitä yksittäisiä kukkia pulloihin ja yhden kukan maljakoihin.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »