Maku

Linssit

Linssit

Linssi eli kylvövirvilä kuuluu hernekasveihin. Väriltään linssit ovat yleisimmin punaisia, vihreitä tai ruskeita. Kasvisruokailijat käyttävät paljon linssejä, koska ne ovat ravintoarvoltaan monipuolisia.
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Anna Huovinen
Mainos

Linssi eli kylvövirvilä kuuluu hernekasveihin. Väriltään linssit ovat yleisimmin punaisia, vihreitä tai ruskeita. Kasvisruokailijat käyttävät paljon linssejä, koska ne ovat ravintoarvoltaan monipuolisia ja sisältävät runsaasti proteiinia, kivennäisaineita, vitamiineja sekä kuituja.

Näin käsittelet linssit

  • Kaada linssit isolle vadille ja poista mahdolliset pienet kivet.
  • Huuhdo linssit siivilässä.
  • Liota halutessasi vihreitä ja ruskeita linssejä kylmässä vedessä puolisen tuntia. Liotus vähentää noin puolet linssien keittoajasta.
  • Keittoaika ilman liotusta on noin 20 minuuttia.
  • Punaisia linssejä ei tarvitse liottaa, koska ne kypsyvät nopeasti noin 10 minuutissa.
Julkaistu: 10.2.2011
Katso myös nämä