Maku

Laulaja Teemu Roivainen valitsee tartarin joskus jälkiruoaksikin ja potee lihapullaikävää – ”Kunpa vielä saisi taiottua sen saman maun kuin mummolassa"

Laulaja Teemu Roivainen valitsee tartarin joskus jälkiruoaksikin ja potee lihapullaikävää – ”Kunpa vielä saisi taiottua sen saman maun kuin mummolassa"
Ruokaa rakastava laulaja on avannut keittokirjan viimeksi yläasteella. Lue Teemu Roivaisen ajatuksia ruoasta ja nappaa hänen bravuurireseptinsä!
Julkaistu: 15.11.2022

1. Tartaria jälkkäriksi

Asuin pitkään Helsingin ydinkeskustassa, ja silloin ei tullut laitettua ruokaa kotona. Pääkaupungin ravintolat sen sijaan tulivat tutuiksi. Lempiravintolani ovat BasBas ja Mat Distrikt. En kaipaa monisivuista menua, vaan arvostan enemmän hyvistä raaka-aineista ammattitaidolla tehtyä laadukasta ruokaa. Valmiit maistelumenut ovat parhaita. Tykkään yllätyksellisyydestä, enkä ikinä lue ruokalistoja netistä etukäteen.

"Herkkuani on tartar. Jos sitä on tarjolla, tilaan sen aina – joskus jopa jälkiruoaksi."

2. Bravuuri, joka saa veren kiertämään

Vanhemmuus on tuonut mukanaan säännöllisen ruoanlaiton. Arkena syömme paljon kymmenen minuutin pasta bologneseja, mutta jos on aikaa, tykkään rentoutua ruokaa laittamalla. Keittokirjan olen avannut viimeksi yläasteen köksän tunnilla, sillä kokkaan aina ilman reseptejä. Tykkään tulisista mauista, ja ruokani ovat usein voimakkaasti maustettuja. Bravuurini on maustekana, johon tulee chiliä, valkosipulia, limen kuorta ja korianteria. Se on makupommi, joka todella saa veren kiertämään.

Teemu Roivainen

36-vuotias laulaja ja Tangokuningas vuodelta 2014 keikkailee parhaillaan Suomessa. Asuu perheineen Klaukkalassa.

3. Tankkaustauko

Keikkamatkoilla ruoalle on kaksi kriteeriä: helppous ja saatavuus. Ruokailulle on aikataulussa varattu tunti, joten ravintolan tulee olla lähellä esiintymispaikkaa. Nepalilainen ja intialainen ruoka ovat hyväksi havaittuja, sillä niistä ei tule ähkyä. Takahuoneessa on oltava kahvin lisäksi vichyä paikkaamaan esiintyessä hikoiltuja suoloja. Joskus on syötävä yöllä keikan jälkeen. Silloin ollaan huoltoasemien kauppojen valikoimien varassa.

4. Lihapullaikävä

Vietin lapsuuteni Oulun seudulla. Perunat ja porkkanat nostettiin meillä omasta maasta. Joskus herkuteltiin riistalla tai läheltä pyydetyllä kalalla. Vasta aikuisena olen ymmärtänyt lähellä tuotettujen, tuoreiden raaka-aineiden arvon. Kaupassa valitsen usein luomua. Se on pieni kannanotto puhtaamman ravinnon puolesta.

"Kunpa vielä jostain saisi taiottua lihapulliin sen saman maun kuin mummolassa."

5. Puhelimet pois!

Olen kaikkiruokainen ja pitänyt aina syömisestä. Silloin mielelle tapahtuu hyviä asioita. Parhaimmat hetket perheen ja ystävien kanssa koetaan hyvän ruoan äärellä, kun jutustellaan lempeästi eikä selata puhelinta, vaan ollaan oikeasti läsnä ja hyvällä tuulella.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »