Maku

"Makupommi, joka todella saa veren kiertämään" – nappaa laulaja Teemu Roivaisen maustekanan resepti!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Laulaja Teemu Roivaisen keittiöbravuuri on tulinen kana, johon laulajan ystävätkin ovat tykästyneet niin, että välillä jopa pyytävät Teemua valmistamaan sitä itselleen. ”Ruokani ovat usein voimakkaasti maustettuja. Maustekana on makupommi, joka todella saa veren kiertämään.”
GL
MU
4.8
0
Julkaistu 4.10.2022


Reseptin ainekset (4)

Maustekana

  • 400 g kanan- tai broilerinfileetä (maustamatonta)
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 chiliä
  • 2 limeä
  • 2 rkl kookosöljyä
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rku korianteria

Marinoitu punasipuli

  • 2–3 punasipulia
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Lisäksi

  • salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa, tomaattia, fetajuustoa
Tulosta

Teemu Roivaisen maustekana ‒ ohje:

  1. Ota kananfileet huoneenlämpöön.
  2. Valmista marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita marinadin ainekset sipuliviipaleisiin. Anna maustua kanan valmistuksen ajan.
  3. Kuori valkosipuli ja leikkaa kynnet viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi chilit. Pese limet, raasta kuoret ja purista mehut.
  4. Paista valkosipulia, chiliä ja limenkuoriraastetta hetki pannulla kookosöljyssä. Lisää fileet päälle.
  5. Lisää limenmehu, paprikamauste, kurkuma, suola ja pippuri.
  6. Kuumenna, kunnes kana on kypsää. Ota pannu pois liedeltä. Hienonna korianteri varsineen ja lisää kanan sekaan.
  7. Tarjoa maustekana salaatinlehtiin käärittynä kurkun, paprikan, tomaatin ja fetajuuston kanssa. Viimeistele marinoidulla punasipulilla.

Teemu Roivainen

36-vuotias laulaja ja Tangokuningas vuodelta 2014 keikkailee parhaillaan Suomessa. Asuu perheineen Klaukkalassa.

Kommentoi »