"Makupommi, joka todella saa veren kiertämään" – nappaa laulaja Teemu Roivaisen maustekanan resepti!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Laulaja Teemu Roivaisen keittiöbravuuri on tulinen kana, johon laulajan ystävätkin ovat tykästyneet niin, että välillä jopa pyytävät Teemua valmistamaan sitä itselleen. ”Ruokani ovat usein voimakkaasti maustettuja. Maustekana on makupommi, joka todella saa veren kiertämään.”
GL
MU
4.8
Julkaistu 4.10.2022

"Makupommi, joka todella saa veren kiertämään" – nappaa laulaja Teemu Roivaisen maustekanan resepti!
Reseptin ainekset (4)
Maustekana
- 400 g kanan- tai broilerinfileetä (maustamatonta)
- 1 kokonainen valkosipuli
- 2 chiliä
- 2 limeä
- 2 rkl kookosöljyä
- 2 tl paprikamaustetta
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rku korianteria
Marinoitu punasipuli
- 2–3 punasipulia
- 1 dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl sokeria
- ½ dl oliiviöljyä
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Lisäksi
- salaatinlehtiä, kurkkua, paprikaa, tomaattia, fetajuustoa
Teemu Roivaisen maustekana ‒ ohje:
- Ota kananfileet huoneenlämpöön.
- Valmista marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita marinadin ainekset sipuliviipaleisiin. Anna maustua kanan valmistuksen ajan.
- Kuori valkosipuli ja leikkaa kynnet viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi chilit. Pese limet, raasta kuoret ja purista mehut.
- Paista valkosipulia, chiliä ja limenkuoriraastetta hetki pannulla kookosöljyssä. Lisää fileet päälle.
- Lisää limenmehu, paprikamauste, kurkuma, suola ja pippuri.
- Kuumenna, kunnes kana on kypsää. Ota pannu pois liedeltä. Hienonna korianteri varsineen ja lisää kanan sekaan.
- Tarjoa maustekana salaatinlehtiin käärittynä kurkun, paprikan, tomaatin ja fetajuuston kanssa. Viimeistele marinoidulla punasipulilla.
Teemu Roivainen
36-vuotias laulaja ja Tangokuningas vuodelta 2014 keikkailee parhaillaan Suomessa. Asuu perheineen Klaukkalassa.

Robin Packalen hemmottelee ystäviään lohi-parsakaalipadalla – ota talteen laulajan helppo suosikkiresepti!
Maku

Näyttelijä Iikka Forss lorauttaa aamupalasmoothieensa vichyä – katso helppo 5 minuutin resepti!
Maku

Juoksija ja kokki Sara Kuiviston banaanipannari valmistuu melkein yhtä nopeasti kuin urheilija itse rikkoo Suomen ennätyksiä!
Maku

Annika Saarikon herkkuruoka on täyteläinen lohikeitto – nappaa ministerin kermainen resepti!
Maku

Siskonmakkarakastike on Anni Hautalan arkisuosikki – nappaa juontajan supernopea resepti!
Maku

Kirjailija Satu Rämön islantilainen voileipäkakku – kokeile sinäkin veikeää perinneherkkua, joka tarjotaan lämpimänä!
Maku

"Näihin en koskaan kyllästy" – Rapeat kalapuikot on helppo tehdä itse, katso huippukokin ohje!
Maku

Pipsa Hurmerinnan arkibravuuri on pikalohi pinaattipedillä – "Tätä helppoa ruokaa meillä syödään ainakin kerran viikossa"
Kotivinkki