1. Yhdessä keittiössä
Ruoka merkitsee minulle rauhaa ja yhteisöllisyyttä. Tässä työssä tulee oltua reissussa ja öitä poissa kotoa. Parasta on, kun pääsee omaan keittiöön tekemään safkaa kavereille. Yhdessä kokkaaminen on minulle tuttua jo lapsuudesta. Meillä lapset otettiin mukaan ruoanvalmistukseen jo pienestä pitäen.
2. Valot, ääni, kamera, kokkaa!
Uudessa tv-ohjelmassani teen ruokaa yhdessä julkisuudesta tuttujen vieraiden kanssa. Kuvauksissa jännitti. En ole ammattikokki, vaan ihan tavallinen kaveri, joka tykkää laittaa ruokaa. Päätin itse iltojen menut, joten teimme aika perussafkaa, mutta seassa oli muutama haastavampi ruokalaji. Kaikista kuitenkin selvittiin!
3. Kalaa lautasella
Keittiöbravuurini ovat lohipata ja sushi. Lohipata valmistuu helposti kattilassa hauduttamalla, ja siihen tulee lohen lisäksi sitruunaruokakermaa, parsakaalia, purjoa, sipulia ja valkosipulia. Myös sushi valmistuu näppärästi, kun välineet ovat kunnossa. Kalan käsittelyyn käytän kummitädiltäni ja -sedältäni ylioppilaslahjaksi saamaani japanilaista veistä. Se on edelleen niin terävä, että sitä käyttäessä saa varoa, etteivät sormet lähde mukana.
4. Iltavuorolainen
Musiikkialalla ei tapahdu aamuisin yhtään mitään. Siksi minulla on aikaa aloittaa jokainen päivä hyvällä aamiaisella. Siihen kuuluu usein ruis- tai paahtoleipää ja pikapuuro, johon lisään makua ja makeutta vadelmilla tai omenasoseella.
5. Kotikaupungin suosikit
Turkulaisen ravintola Blankon lammaspasta on kokemisen arvoinen paikallinen klassikko. Niskan pizzalista on tullut tutuksi – kana-pekonipizza Jack ja savukinkkua sisältävä The Smuggler ovat meikäläisen lemppareita. Myös jokirannan varrella sijaitseva ravintola E. Ekblom on todella hyvä.
Robin Packalen
24-vuotias laulaja nähdään syksyllä keikkalavojen lisäksi televisiossa, kun ruokaa ja musiikkia yhdistelevä keskusteluohjelma Robin – täydellinen ilta alkaa elokuussa Foxilla.