
Lajia Corokia cotoneaster kutsutaan ”kummituspuuksi”, joka on käännös lajin tanskankielisestä nimestä spøgelsestræ. Lajille ei toistaiseksi ole kuitenkaan annettu suomalaista nimeä, mutta suvulle Corokia kylläkin, ja se on korokiat.
Kotikonnuillaan Uudessa-Seelannissa korokia kasvaa suureksi puuksi. Lehdet ovat pienet ja kasvu harvan näköistä.
Kummituspuun hoito
Kummituspuun kasvualusta
Useimmat myytävät kummituspuut on istutettu turpeeseen tai kookoskuituun. Vaihda multa heti tuotuasi kasvin kotiin. Voit käyttää kummituspuun kasvualustana tavallista, mielellään hiekkapitoista multaa.
Kummituspuun kasvupaikka
Sijoita kummituspuu valoisaan tai puoliaurinkoiseen paikkaan, mutta suojaa se kaikkein raaimmalta paahteelta. Kesäksi voit siirtää kummituspuun ulos, jossa se viihtyy erinomaisesti.
Loppusyksyllä ja talvella kaikki mahdollinen valo on tarpeen, joten pidä kummituspuuta mahdollisimman valoisassa paikassa.
Lämpötila
Kummituspuulle sopii normaali huoneenlämpö keväästä syksyyn. Talveksi kummituspuu olisi hyvä siirtää viileämpään paikkaan. Kasvi sietää alhaisia lämpötiloja, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella.
Jos kummituspuu talvehtii sopivan viileässä, se voi kukkiakin keväällä ja kesällä pienin tuoksuvin keltaisin kukin.
Kummituspuun kastelu
Anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välillä, talvella sitä enemmän, mitä viileämmässä kasvi on. Laji kestää paremmin kuivuutta kuin jatkuvaa märkyyttä, mutta liika kuivuus voi kuivattaa koristeelliset oksat.
Kummituspuun leikkaus
Kummituspuu ei kasva järin nopeasti. Jos et halua muotoilla kasviasi, niin leikkaamiselle ei ole juurikaan tarvetta. Muutoin kummituspuu kestää leikkaamista oikein hyvin ja voit typistää oksia makusi mukaan.
Voit myös leikata kummituspuusta 5–15 sentin mittaisia pistokkaita. Poista alimmaisia lehtiä ja pane pistokkaat lasiin tai maljakkoon juurtumaan. Vaihda vesi viikon tai parin välein. Istuta pistokkaat talven taituttua maaliskuulla, kun valon määrä lisääntyy.