Kaikki tahtovat nyt pinkin huonekasvin – joko tunnet kirjojuorun tai aaroninparran?
Piha ja puutarha
Kaikki tahtovat nyt pinkin huonekasvin – joko tunnet kirjojuorun tai aaroninparran?
Hennon hempeät kirjavalehtiset huonekasvit viettelevät amppeleissa ja hyllyillä. Esittelemme 6 supertrendikästä kasvia.
19.10.2017
 |
Viherpiha

Pilkkuja, raitoja ja täpliä. Vaaleanpunaisilla sävyillä kirjaillut kasvit ovat niin ylitsevuotavan suloisia, että ei ihme, että niiden kuvia jaetaan nyt vilkkaasti sosiaalisessa mediassa.

1. Aaroninparta (Saxifraga stolonifera)

Kuva Floradania

'Tricolor'-lajike viihtyy parhaiten valoisassa paikassa, mutta ei kestä suoraa auringonpaistetta. Kastele keväästä syksyyn kerralla kunnolla ja anna mullan sen jälkeen kuivahtaa. Talvella voit harventaa kasteluväliä. Jos mahdollista, pidä talvella viileässä, 15–20 asteessa. Lannoita kasvukaudella noin joka kolmannen kastelukerran yhteydessä.

2. Pitsilehti (Fittonia verschaffeltii)

Kuva Fotolia

Suojaa kesällä suoralta auringonpaisteelta, mutta sijoita talvella valoisalle eteläikkunalle, jotta lehtien väritys ei haalene. Kastele niin, että multa pysyy tasaisen kosteana. Liian kuivassa lehdet kuihtuvat, liian märässä taas versot mätänevät. Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn noin joka neljäs kastelukerta. Kasvi kärsii kuivasta, joten sumuttele lehtiä aika ajoin.

3. Uurremuori (Peperomia caperata)

Kuva Floradania

Valoisa, kesällä suoralta auringonpaahteelta suojattu paikka sopii uurremuorille parhaiten. Varjossa lehtien väri muuttuu tummanvihreäksi. Kastele kerralla kunnolla ja anna mullan sen jälkeen hieman kuivahtaa. Harvenna kasteluväliä talvella, ettei kasvi mätäne. Lannoita kasvukaudella noin joka kolmannen kastelukerran yhteydessä.

4. Kirjojuoru (Tradescantia zebrina)

Kuva Fotolia

'Quadricolor'-lajikkeen lehdet pysyvät värikkäinä valoisalla paikalla. Suorasta auringonpaisteesta kasvi kuitenkin kärsii. Kastele kerralla runsaasti ja anna mullan kuivahtaa pinnalta kastelujen välillä. Jos multa kuivuu liikaa, lehdet ruskettuvat, liian märässä versot mätänevät. Lannoita kasvukaudella noin joka neljännen kastelukerran yhteydessä, talvella kerran kuussa.

5. Pilkkulehti (Hypoëstes phyllostachya)

Kuva Floradania

Sijoita pilkkulehti itä- tai länsi-ikkunalle, talvella mieluusti eteläikkunalle. Valoisa paikka pitää lehdet värikkäinä, kesällä liian paahteinen paikka aiheuttaa polttovioituksia. Kastele runsaasti mutta anna mullan kuivahtaa kastelujen välillä. Jos lehdet käpertyvät, multa on päässyt kuivumaan liikaa. Lannoita kasvukaudella noin joka kolmannen kastelukerran yhteydessä.

6. Kuningasbegonia (Begonia Rex-Ryhmä)

Kuva Floradania

Viihtyy valoisassa paikassa, jopa varjossakin, mutta tällöin lehtien väritys heikkenee. Kastele kasvukaudella niin, ettei multa pääse kuivahtamaan. Talvella kasteluväliä on syytä harventaa niin, että multa pysyy aina vain hieman kosteana. Liian märkä multa helposti mädännyttää versot. Lannoita kesällä noin joka neljännen kastelukerran yhteydessä.

Kommentoi »