Kouvolan asuntomessut kutsuvat! Kurkkaa kattava messukävijän opas, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot lipuista oheisohjelmaan

Kouvolan asuntomessut kutsuvat! Kurkkaa kattava messukävijän opas, josta löydät kaikki tarvittavat tiedot lipuista oheisohjelmaan
Kouvolan asuntomessut järjestetään 12.7.–11.8.2019 idyllisessä Pioneeripuistossa. Kokosimme kattavan messuoppaan, josta löydät hyödyllistä tietoa onnistuneen messureissun suunnitteluun ja käytännön toteutukseen.
Julkaistu: 7.6.2019

Kouvolan asuntomessut – mitä on luvassa?

Kouvolan Pioneeripuiston satavuotinen historia saa jatkoa, kun paikalla järjestetään asuntomessut 12.7.–11.8.2019. Messualueelta löytyy runsaasti tutustumisen arvoisia kohteita: erilaisia asumisratkaisuja ja asumisen trendejä esitellään niin pientaloissa, erilaisissa paritaloratkaisuissa kuin rivitaloissakin.

Varsinaisten messutalojen lisäksi Kouvolan Pioneeripuistossa voi tutustua muun muassa alueella toimivaan päiväkotiin, juhla- ja tapahtumatila Puistoklubiin, kokonaan uudenlaiseen senioriasumisen kortteliin sekä historiallisesti merkittävään Tallisiltaan.

Kouvolan asuntomessujen messualue

Kouvolan asuntomessujen Pioneeripuiston messualue on uniikki paikka asua ja elää. Uusi ja vanha kohtaavat, kun entisen varuskunta-alueen punatiiliset kasarmirakennukset saavat asuntomessujen myötä rinnalleen uusia pientaloja ja moderneja, uuden ajan asumisratkaisuja.

Pioneeripuiston historia sai alkunsa yli sata vuotta sitten, kun alueelle perustettiin Korian varuskunta. Kasarmialueen tarkoitus oli suojata Kymijoen ylittävää siltaa Helsingin ja Pietarin välisen rautatieyhteyden turvaamiseksi. Myöhemmässä vaiheessa Pioneeripuisto oli muun muassa Pioneerirykmentin ja Kymen Pioneeripataljoonan hallussa. Vuonna 1994 alue siirtyi Elimäen kunnan omistukseen, jolloin sitä alettiin kehittää nykyiseen suuntaansa asuin- ja yritysalueeksi.

Historiansa lisäksi Pioneeripuistosta kiinnostavan asuinpaikan tekee sijainti. Kymijoen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa aluetta ympäröi luonnonläheinen miljöö. Myös messualueen sisällä on huolehdittu saman tunnelman säilyttämisestä puistojen ja harrastusalueiden muodossa.

Erityistä Kouvolan asuntomessuilla

Kouvolan asuntomessujen tärkein teema, vanhan ja uuden kohtaaminen asumisessa, on johdettu suoraan historiallisen miljöön ja uuden ajan asumisratkaisujen kohtaamisesta Pioneeripuistossa.

Teemaan sopivasti vuoden 2019 asuntomessuilla on esillä ennätysmäärä erilaisia korjausrakentamisen kohteita. Myös vanhoja punatiilisiä kasarmirakennuksia on remontoitu sekä asuin- että virkistyskäyttöön sopiviksi tiloiksi.

Aina keskiviikkoisin messualueella järjestetään artisti-iltoja, jolloin messuvieraat pääsevät nauttimaan kotimaisista esiintyjistä asuntomessujen AsukasAreenalla. Lavan ottavat haltuun Happoradio, Abreu, Arttu Wiskari sekä Jukka Poika, kukin omana keskiviikkonaan.

Vinkki!

Haluaisitko lukea lisää Kouvolan asuntomessuista? Asuntomessut 2019 -sivultamme löydät kaikki vuoden asuntomessujutut – käy kurkkaamassa!

Kouvolan asuntomessujen aukioloajat

Kouvolan asuntomessut ovat avoinna yleisölle 12. heinäkuuta ja 11. elokuuta välisen ajan viikon jokaisena päivänä. Alueella ja kohteissa pääsee vierailemaan kello 10–18. Poikkeuksen aukioloaikoihin tekevät keskiviikkojen artisti-illat, jolloin myös messut ovat avoinna kello 21 saakka.

Kouvolan asuntomessujen liput

Kouvolan asuntomessujen lippuja voi ostaa joko asuntomessujen verkkokaupasta tai messujen aikaan suoraan portilta. Ajantasaiseen lipputilanteeseen kannattaa tutustua aina asuntomessujen omalla sivustolla.

Asuntomessujen verkkokauppa myy messulippuja tarjoushintaan 11. heinäkuuta saakka, jolloin aikuisten lippou kustantaa 23,40 euroa. Kyseisen ajankohdan jälkeen tai portilta ostettu lippu maksaa messukävijälle 26 euroa. 7–15-vuotiaiden lasten lipun hinta on 13 euroa, ja alle 7-vuotiaat lapset pääsevät asuntomessuille ilmaiseksi.

Asuntomessujen verkkokaupasta voi ostaa ennakkoon myös lounas-, pysäköinti ja lapsiparkkilippuja.

Kouvolan asuntomessuille saapuminen

Kouvolaan on helppo tulla bussilla, junalla tai omalla autolla. Raideliikenne kulkee Kouvolasta Lahden, Kotkan, Mikkelin ja Luumäen kautta muualle Suomeen ja myös Venäjälle. Helsingin ja Kouvolan välin voi taittaa junalla nopeimmillaan alle puolessatoista tunnissa. Kouvolan kautta kulkevat valtatiet 6, 12 ja 15. Bussimatka Helsingistä Kouvolaan vie hieman yli kaksi tuntia.

Asuntomessujen virallinen paikoitusalue sijaitsee Kouvolan raviradalla, josta järjestetään messuvieraille maksuton bussikuljetus messualueelle. Myös bussilla ja junalla saapuvat messuvieraat on huomioitu, ja Kouvolan Matkakeskukselta pääsee ilmaisella bussikuljetuksella Pioneeripuistoon.

Mitä muuta tehdä Kouvolassa?

Asuntomessujen viralliset oheiskohteet

Kouvolan asuntomessujen viralliset oheiskohteet hemmottelevat erityisesti historian ystäviä. Ankkapurhan kulttuuripuisto, Kymin ruukin Taideruukki sekä UNESCOn maailmanperintökohteiden joukkoon lukeutuva Verlan tehdasmuseo tarjoavat elämyksiä ja nähtävää asuntomessujen aikana erilaisten näytösten ja tutustumiskierrosten muodossa.

Ankkapurhan kulttuuripuistossa on mahdollista osallistua kummituskävelyille tai nauttia italialainen illallinen kartanon puistossa. Taideruukin piha-alueilla voi puolestaan seurata järviruokonäytöksiä tai osallistua perinnerakentamisen päiville. Verlan ja pahvitehtaan historiasta kiinnostunut voi lähteä tehdasvierailulle "saksalaisen paperimestarin" johdolla ja tutustua miljööseen paremmin puutarhakierroksilla.

Kiinnostavaa tekemistä koko perheelle

Luonto on vahvasti läsnä Kouvolan seudulla. Asuntomessuvierailun aikana kannattaa suunnata esimerkiksi Repoveden kansallispuistoon, josta löytyy yli 40 kilometrin edestä eritasoisia patikointireittejä. Suuntaa rohkeasti luontopoluille tai tutustu Kouvolan luontoon kajakista käsin.

Kouvolassa sijaitseva Mustilan arboretum on mielenkiintoinen ja näyttävä kohde jokaiselle, mutta eritoten innokkaille kasviharrastajille. Mustilan arboretum tunnetaan lajikokeiluistaan, minkä lisäksi se on myös Suomen suurin ja vanhin puulajipuisto. Tutustu Mustilan arboretumiin paremmin tästä.

Myös hurjapäisille messuvieraille löytyy touhua ja puuhaa, sillä asuntomessureissulla voi pistäytyä Kouvolan Tykkimäellä. Vesipedoille pakollinen kohde on puolestaan Tykkimäen kupeessa sijaitseva Aquapark.

Kommentoi »