Koukussa! Jaana koristaa koko kotinsa virkkaamalla
Sisustus
Koukussa! Jaana koristaa koko kotinsa virkkaamalla
Jos jokin kodin esine tai kohta ei ole Jaanasta mieleinen, hän koristelee sen virkkaamalla. Muuramelainen kerrostalokaksio on sisustettu käsityöihmisen ruusuiseksi satumaaksi.
5.9.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

"Lempipaikkani kotona on olohuoneessa prinsessakatoksen alla. Olen muokannut siitä romanttisen kiinnittämällä katokseen kukallisen verhon ja pitsisen huivin. Istun katoksen alla usein tekemässä käsitöitä. Virkkaus on intohimoni. Tykkään tehdä värikkäistä langoista kotiin kaikenlaista kivaa, kuten tyynynpäällisiä, verhoja ja viirinauhoja.

Väripalettini on utuisen pastellinen, mikä näkyy kodissammekin. Ettei muuttuisi liian hempeäksi, olen lisännyt utuvärien joukkoon hiukan raikasta turkoosia."

Jaana virkkaa mieluiten olohuoneessa prinsessakatoksen alla. Se on hänen oma valtaistuimensa.

"Asuimme aikaisemmin omakotitalossa. Muutossa jouduin karsimaan melko lailla tavaraa. Sisustuksen henki pysyi kuitenkin samanlaisena. Kaksiomme on vuokra-asunto. Olen tosi tyytyväinen vaaleiksi maalattuihin seiniin, sillä ne ovat hyvä tausta muuten värikkäälle sisustukselle.

Olen hyvin muuntelunhaluinen sisustaja. Mieheni Risto onkin ehdotellut huonekalujen alle pyöriä! Aina töistä tullessaan hän ei kuulemma meinaa löytää sohvalle, sillä se on saattanut vaihtaa paikkaa päivän mittaan. On kolme asiaa, joihin olen luvannut olla kajoamatta: Riston nojatuoli, televisio ja tietokone."

Uusilla huonekaluilla on porttikielto kotiin. Jos sellainen sattuu läpäisemään Jaanan seulan, hän tuunaa sen omannäköisekseen.

"Kaksioomme kuuluu myös parveke. Se ei ole suurensuuri, mutta sinne mahtuu pieni pöytäryhmä ja päivänvarjo oikein hyvin. Kuumimmalta paahteelta suojaa myös tuulessa hulmuava pitsiverho, jonka olen kiinnittänyt parvekkeen rakenteisiin. Kun olen oikein laiskalla päällä, siirrän tuolit sisälle ja tuon tilalle patjan, kasan peittoja pehmusteeksi ja tyynyn. Siinä sitten parannan maailmaa mielessäni ja saatan välillä käväistä unten mailla."

Parvekkeella on otettu joka kolo käyttöön. Koreissa ja muissa hylätyissä astioissa kasvaa kesäisin kukkien lisäksi tomaatteja ja mansikkaa.

"Kun saan päähäni jotakin, panen nopeasti tuulemaan. Taannoin halusin meille lisää vanhan talon tunnelmaa, ja satuin löytämään sopivasti rosoisen oven. Sen myötä meille tuli kaipaamaani romuromantiikkaa. Ovi johtaa keittiöön ja on aina auki. Risto haluaa joskus omaa rauhaa. Niinpä hänelle on erotettu työpiste sermillä, joka on tehty vanhoista ikkunoista. Haluaisin sen pariksi ikkunakaapin, jonka sisään voisimme laittaa television."

Kun Risto haluaa keskittyä töihinsä, hän vetäytyy sermin taakse. Serminä on pari vanhaa ikkunaa, jotka vaimo on koristellut virkkauksillaan.
Olohuoneen sohva on rakennettu sängystä ja röykkiöstä tyynyjä. Vieraspeti on nopeasti valmis yökyläilijöille.
Ruusukuvio toistuu kaikkialla kodissa, myös tilkkuverhoissa. Ruusukuppeja on ripustettu jopa koristeeksi.
Jaanan tuunaamissa esineissä on aina jokin juju. Emännänkaapin vetimet on maalattu keskenään erivärisiksi, ja vanha poncho on päässyt varjostimeksi.
Jaana kaipasi keittiöön rosoa, joten hän hankki sinne rappioromanttisen hyllyn. Pieni pala pitsiä on aina paikallaan.
Jaanan käsityöharrastus näkyy kaikkialla kodissa. Pikkupeili on kirpputorilta. Sekin on saanut kulmaansa kankaasta leikatun ruusukoristeen.
Menneet sukupolvet poseeraavat pitsikehyksissä. Kuva on rei'itetty neulalla ja reikiin on virkattu alkajaisiksi kerros kiinteitä silmukoita.
Makuuhuoneessa vuodekatoksena on pari kattoon kiinnitettyä isoa huivia. Pariskunnan tyttären koira Nuutti Jalmari on tarkka päiväunipaikastaan.
Makuuhuoneen keinutuoli hankittiin jyväskyläläiseltä kirpputorilta, eikä sille tarvinnut tehdä mitään. Sen pariksi Jaana haaveilee vanhaa lipastoa.

Lue lisää:

Kommentoi »