Tule mukaan viettämään jouluisia koti-iltoja – tehdään yhdessä mehiläisvahakynttilöitä, leivotaan kahvikakkuja ja kootaan joulukukka-asetelmia!
Instagram live -tapahtuma
Tule mukaan viettämään jouluisia koti-iltoja – tehdään yhdessä mehiläisvahakynttilöitä, leivotaan kahvikakkuja ja kootaan joulukukka-asetelmia!
Meillä kotona -sivuston koti-illat on tarkoitettu sinulle, joka innostut neulonnasta, askartelusta, ruoasta, viherideoista ja muusta kivasta kotona. Järjestämme koti-illat Instagramissa, joten voit osallistua leppoisasti vaikka omalta sohvaltasi!
16.11.2023
 | Päivitetty 29.11.2023
 |
Meillä kotona

Koti-illoissa on luvassa käsillä tekemisen iloa, vaihtuvia teemoja ja kiinnostavia vieraita. Järjestämme koti-illat Instagram Live -tapahtumina. Voit siis osallistua helposti ja maksutta klikkailemalla itsesi Meillä kotonan Instagram-tilille @meillakotona_fi.

Koti-ilta 7.12. klo 18: Kukita joulukoti kauniiksi – oppaana floristimestari Saija Sitolahti

Koristele koti kauniiksi jouluun kukilla! Joulukukkia voi käyttää sisustamiseen muutenkin kuin kimppuna. Floristimestari Saija Sitolahti opastaa, miten kokoat joulukista tyylikkäät ja persoonnalliset asetelmat kotia kaunistamaan. Saijaa haastattelee Viherpihan toimittaja Elsa Savaloja. Asetelmien teon lomassa saat ohjeet joulukukkien hoitoon ja nappaat myös vinkit kauden trendikkäimmistä joulukukista. Tule mukaan!

Koti-ilta 11.12. klo 15: Tee itse mehiläisvahakynttilöitä – oppaana toimittaja Kaisa Hatakka

Tänä vuonna yksi joulukauden suosituimmista askarteluista ovat itse tehdyt mehiläisvahakynttilät. Kauniit ja ekologiset kynttilät sopivat erinomaisesti vaikka joululahjaksi! Toimittaja Kaisa Hatakka näyttää, miten erilaiset kynttilät syntyvät rullaten ja leikaten mehiläisvahalevyistä. Kaisan kanssa kynttiläntekoa kokeilemassa on Meillä kotonan tuottaja Anni Alatalo. Tule mukaan, tehdään joulutunnelma yhdessä!

Koti-ilta 13.12. klo 18: Leivo onnistunut maustekakku Makeaa-blogin Liisa Westerbergin kanssa

Kahvikakku, maustekakku, kuivakakku – rakkaalla leivonnaisella on monta nimeä ja yhtä monta tapaa leipoa. Onko vuualla väliä? Miten taikinat eroavat toisistaan? Mikä on paras tapa jauhottaa vuoka ja millä vinkeillä kakku irtoaa vuuasta helpoiten? Makeaa-blogin Liisa Westerberg opastaa onnistuneen kakun saloihin. Liisaa haastattelee Maku-lehden päätoimittaja Jenny Brandt. Tule mukaan, tänä jouluna leivot Liisan ohjeilla onnistuneet ja herkulliset kakut!

Menneet koti-illat

Koti-ilta 26.10 klo 18: Anjuknits-neulesuunnittelija Anna Tanskasen neulevinkit

Iskikö neuloosi? Miten valita oikeat värit ja langat? Neulominen on myös rentoutumista, mutta miten neulesuunnittelija rentoutuu neuloessaan? Koti-illassa sukelletaan neulomisen maailmaan yhdessä Anjuknits-brändistään tunnetun neulesuunnittelija Anna Tanskasen kanssa. Annaa haastattelee kotivinkin käsityötuottaja Meiju Kallio. Neulomisen lomassa Anna ja Meiju pohtivat neuleiden erilaisia rakenteita ja neuletekniikoita sekä niiden soveltamista neuletöihin. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta lounas 17.10. klo 11: Satokausimedian Samuli Karjulan lokakuun lounasvinkki

Miten innostua arkiruokakokkailusta? Voiko terveellistä ruokaa laittaa halvemmalla? Miten Satokausikalenterin isä Samuli Karjula kiinnostui satokausiajattelusta? Mitkä raaka-aineet ovat sesongissa nyt? Koti-ilta hyppää lounasaikaan, kun Samuli Karjula kokkaa syksyn parhaan pyttipannun. Ruuanlaiton ohessa Samuli ja Meillä kotonan toimittaja Anni Alatalo kertovat, miksi satokausiajattelu kannattaa ja miten arkiruokarumbaan voi rakastua. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta 5.9.2023 klo 18: Ruokatoimittaja Anu Braskin parhaat säilöntävinkit ja reseptit

Miten onnistua syksyn sadon säilömisessä? Mitä tarkoittaa pikkelöinti? Koti-illassa ruokatoimittaja Anu Brask näyttää, miten säilöä talteen satokauden maut. Valmistamme maustekurkkuja, mehua ja hilloa. Säilöntäpuuhien lomassa Anu ja toimittaja Elsa Savaloja pohtivat myös, millä eri keinoin tölkit ja purkit saa desinfioitua parhaiten. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta 23. toukokuuta 2023 klo 18: Satokausi-puutarhan Riikka Lamminpää ja yrttitarhan istutus

Monipuolinen yrttitarha on pörriäisystävällinen ja antaa satoa koko kasvukauden. Meillä kotonan koti-illassa Satokausi-puutarhan Riikka Lamminpää opastaa yrttitarhan perustamisessa ja huollossa sekä vinkkaa keinot, joilla voi monimuotoistaa hyötykasveja pihalla ja parvekkeella. Yrttitarhan istutuksen lomassa Riikka ja Meillä kotonan tuottaja Anni Alatalo pohtivat, mitä kukkia kannattaa valita hyötykasvien rinnalle kukkapenkkiin ja miten hyödyntää paljon satoa tuottavia yrttejä. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta 10. toukokuuta 2023 klo 18: Annin uunissa -ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen ja kakut kevään juhliin

Miten onnistua täytekakun kokoamisessa ja koristelussa? Osaatko leikata kakkupohjan ja täyttää sen kuin ammattilainen? Koti-illassa Annin uunissa -ruokavaikuttaja Anni Paakkunainen kertoo toimivat kakkuniksit kesän juhliin. Kakun teon lomassa Anni ja Anni Alatalo Meillä kotonasta pohtivat myös, millä aikataululla kakku kannattaa tehdä, jotta välttää kiireen ja lopputulos on onnistunut. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta keskiviikkona 19.4.2023: Parolan asema -blogin Katja Rinkinen ja savimaalin salat  

Tuunataan vinttien rumiluksista unelmien huonekaluja! Koti-illassa Parolan asema -blogista tuttu Katja Rinkinen muokkasi vanhasta vitriinistä ylijääneen kaapin yöpöydäksi. Katja antoi ohjeet niin hiontaan, maalaukseen kuin kiinnitykseen. Katjan sydäntä lähellä ovat turvalliset ekomaalit ja hän näytti, kuinka huonekalu maalataan ekologisella savimaalilla. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta keskiviikkona 5.4.2023: Ammattijärjestäjän käänteentekevät pikkuniksit

Tunnetko jo tavallisimmat järjestysvinkit? Koti-illassa Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaan vieraana Kaaoksen kesyttäjät -tv-sarjasta tuttu Laura Holmström esitteli pikkuniksejä, joita et ehkä ole tullut vielä ajatelleeksi! Hänen oppejaan seuraamalla tavarat eivät enää pursuile kaapeista ja löydät tarvitsemasi esineen laatikosta vaikka silmät kiinni. Katso liven tallenne alta tai Instagramista painamalla tästä!

Koti-ilta keskiviikkona 22.3.2023: Pistokkaita viherkasveista

Nyt on aika lisätä viherkasveja pistokkaista! Koti-illassa hortonomi Outi Tynys näyttää, miten esimerkiksi pelargonista ja lyyraviikunasta saa parhaat pistokkaat ja missä ne kannattaa juurruttaa. Lisäksi Outi paljastaa myös helpot konstit sitrusten ja muiden haastavampien lajien juurrutukseen. Haastattelijana on Viherpihan toimittaja Elsa Savaloja. Katso liven tallenne alta tai Instagramissa tästä linkistä!

Koti-ilta 9. kesäkuuta 2022: Siirtolapuutarhamökkeily on citymökkeilyä – vieraana Anna Karmila

Koti-illassa vierailtiin viestintäalan ammattilaisen Anna Karmilan hurmaavalla siirtolapuutarhamökillä Vallilanlaaksossa. Meidän Mökki -lehden päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma ja Anna juttelivat siitä, millaista on mökkeillä raitiovaunumatkan päässä omasta kodista ja kasvattaa omat syötävät kasvimaalla ja kasvihuoneessa ihan keskellä kaupunkia. Katso liven tallenne alta tai Instagramissa tästä linkistä!

Koti-ilta 17. toukokuuta 2022: Iloa virkkauksesta – vieraana suunnittelija Molla Mills

Kaupallinen yhteistyö: Kotivinkki

Koukutu virkkaukseen! Mistä aloittaa, jos on virkannut viimeksi kouluaikoina? Millaiseen työhön trenditietoinen virkkaaja tarttuu seuraavaksi? Koti-illan vieraana oli suunnittelija, opettaja ja Virkkuri-kirjojen kirjoittaja Molla Mills. Illan aikana Molla kertoi, mikä virkkauksessa on pinnalla juuri nyt ja miten hänestä tuli kansainvälinen käsityötähti. Mollaa haastatteli Kotivinkin toimituspäällikkö Hanna-Mari Arosilta. Katso liven tallenne tästä linkistä Instagramissa tai alta.

Koti-ilta 13. huhtikuuta 2022: Kokkaa Meri-Tuuli Väntsin kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Touch of Taste

Meri-Tuuli Väntsi on mutkaton kokki ja ruokakirjailija, joka on tuttu myös tv:stä. Koti-illassa Meri-Tuuli kokkasi ihanan vihreää minestronekeittoa ja maukkaita metsäleipiä. Jos haluat kokata Meri-Tuulin kanssa, kurkkaa resepti täältä!

Katso liven tallenne alta tai tästä linkistä Instagramissa.

Koti-ilta 7. huhtikuuta 2022: Opi koristelemaan kakku, vieraana Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunainen

Miten onnistua kakun koristelussa? Osaatko levittää kerman tai kreemin kuin ammattilainen? Koti-illassa Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunainen näytti kaksi erilaista tapaa päällystää ja koristella täytekakku kauniisti. Kakun koristelun lomassa Anni ja Unelmien Talo&Koti -lehden toimituspäällikkö Anni Alatalo pohtivat myös, kuinka välttää kakun koristelun yleisimmät mokat. Ammattilaisen vinkeillä sunnuntaileipojakin saa kakusta näyttävän! Katso liven tallenne alta tai tästä linkistä Instagramissa.

Koti-ilta 10. maaliskuuta 2022: Kylvöjä ja koulintaa, vieraana hortonomi Outi Tynys

Mitä siemeniä voi jo nyt esikasvattaa – ja miten? Mitä tarkoittaa kouliminen? Koti-illassa hortonomi Outi Tynys näytti eri tapoja kylvää siemeniä ja vinkkasi, miten vältät yleisimmät kasvatuskämmit. Kylvöjen lomassa Outi ja Viherpihan toimittaja Elsa Savaloja juttelivat myös kasvatukseen sopivista astioista ja kasvualustoista. Riittävätkö viili- ja maitopurkit ja tavallinen kylvömulta vai pitääkö olla jotain fiinimpää? Katso liven tallenne alta tai Meillä kotonan Instagram-tililtä.

Koti-ilta 10. helmikuuta 2022: Värikäs koti, kylässä sisustussuunnittelija Malla Tapion luona

Koti-iltaa vietettiin sisustussuunnittelija Malla Tapion värikkäässä 1970-luvun kerrostalokodissa Espoossa. Illan aikana Malla kertoi suhteestaan väreihin ja antoi vinkkejä siihen, kuinka tuot omaan kotiisi lisää iloa ja tunnelmaa väreillä. Mistä aloittaa, jos värien käyttö arveluttaa? Miten värejä kannattaa yhdistellä toisiinsa?

Illan aikana Malla ja Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa juttelivat myös sisustustrendeistä ja siitä, miten ne näkyvät kotien sisustuksessa. Intohimoisten sisustajien ajatukset saavat varmasti sinut katsomaan omaa kotiasi uusin silmin! Katso liven tallenne alta tai klikkaamalla tästä.

Koti-ilta 9. joulukuuta 2021: Kauniit ja kekseliäät joulutortut

Paras aika taitella joulutorttuja! Meillä kotonan koti-illassa Maku-lehden toimituspäällikkö Tiina Valkonen ja ruokatoimittaja Annika Elomaa olivat leipomishommissa. Illan aikana he juttelivat torttutrendit ja näyttivät, miten mutkikkailtakin vaikuttavat torttumallit luonnistuvat. Illan aikana he kertoivat myös vinkkejä uusiin ja vähän yllättäviinkin täytteisiin. Katso liven tallenne alta tai klikkaamalla tästä.

Koti-ilta 16. marraskuuta 2021: Joulukukkien trendit ja uudet asetelmat, vieraana floristimestari Saija Sitolahti

Kukkivassa koti-illassa tutut joulukukat hyasintti ja amaryllis saivat ammattilaisen käsissä ihan uuden ilmeen. Floristimestari Saija Sitolahti näytti, kuinka kukkasipulin ympärille kiepautettu hurmaava sammalpallo syntyy ja kuinka kukista saa koottua näyttävän jouluasetelman kerrosvadille. Katso liven tallenne alta tai tämän linkin kautta!

Tekemisen lomassa Saija ja Viherpihan toimittaja Elsa Savaloja keskustelivat joulun kukkatrendeistä ja juhlakauden kukkien hoitamisesta. Ammattilaisten vinkeillä saat omatkin joulukukkasi säilymään pidempään!

Koti-ilta 21. lokakuuta 2021: Juhlavalmisteluja Hanna Sumarin kotona

Kaupallinen yhteistyö: Fyrklövern Suomi

Juontaja ja toimittaja Hanna Sumari rakastaa juhlia ja on tottunut juhlien järjestäjä. Meillä kotonan koti-illassa pääsimme Hannan kotiin kurkistamaan, kuinka hän valmistelee juhlia ja tekee ihanan juhlakattauksen.

Illan aikana Hanna antoi oivia vinkkejä juhlien järjestämiseen ja kattaukseen liittyen. Voit katsoa koti-illan tallenteen alta tai tämän linkin kautta Meillä kotonan Instagram-tililtä.

Koti-ilta 30. syyskuuta 2021: Neuletrendejä & -inspiraatiota, vieraana neuleguru Meiju Knits

Ensimmäistä koti-iltaa vietimme yhdessä neulesuunnittelija Meiju Knitsin eli Meiju Kallio-Peltoniemen kanssa. Illan aikana Meiju paljasti parhaat vinkit syksyn trendineuleisiin. Voit katsoa koti-illan tallenteen alta tai tämän linkin kautta Meillä kotonan Instagram-tililtä.

Meiju Knitsin moderneja skandinaavisia neuletöitä seuraa Instagramissa 10 000 ihmistä, joista moni asuu Suomen ulkopuolella. Meijun ohjeita löytyy myös kansainvälisestä neuleyhteisöstä Ravelrysta, ja hän kirjoittaa ensimmäistä käsityökirjaansa.

Juttua muokattu 4.11.2021 klo 11:33: Marraskuun liven päivämäärä muutettu.

Juttu on julkaistu alun perin 10.9.2021.

4 kommenttia