Koti Fuengirolassa
Sisustus
Koti Fuengirolassa
Kun lomat Aurinkorannikolla eivät enää riittäneet, hankittiin kakkoskoti Fuengirolasta. Siellä pariskunta sisustaa värikkäämmin, marokkolaisilla vivahteilla.
Julkaistu 9.2.2017
Kotivinkki

Takan käyttö aloitetaan marras-joulukuussa ja sitä jatketaan helmikuulle. Ystävät toivat taulun Kiinasta. Paikallinen puuseppä on tehnyt kaikki kiinteät kaapit ja väliovet. Edellinen asukas teetti tyyliin sopivan kaapiston takan ympärille.

Intialaisen vintagekaapin päällä on marokkolainen herkkupurkki. Jan Palmun taulu on peritty.  ”Sisustustyylimme on täällä värikkäämpi. Helsingin-kotimme on melko pelkistetty, ja siellä on paljon harmaata, valkoista ja vaaleaa puuta. Espanjan valossa värit näyttävät erilaisilta. Tässä kodissa on rustiikkista tyyliä, ja sen sai helposti kodikkaaksi. Tänne sopivat neutraalit, pehmeät sävyt”, asukas kertoo.

Koti sijaitsee rauhallisella alueella noin viiden minuutin automatkan päässä Fuengirolan rannasta. Terasseilta on merinäköala. Talon vieressä kulkee puro ja lähellä on lampi, jossa on kilpikonnia. Täällä asutaan vähän kuin maalla ja tarvitaan autoa liikkumiseen.

Olohuoneesta on näköyhteys koko keskikerrokseen. Kelim-matossa on paljon kuvioita ja värejä, joten se on isotöisenä arvokas. Hinta tingittiin sopivaksi marokkolaisessa mattokaupassa. Tyyny on tehty turkkilaisesta kelim-matosta.

Keittiön ja olohuoneen välinen seinä purettiin pois ja paikalle jätettiin matala seinäke. Ruokapöytä on edellisen asukkaan ja tuolit vanhasta kodista.

Parvekkeelle riittävät muutamat ruukkukasvit. Rautainen kasvituki on marokkolainen.

Seinällä olevat koristelautaset ovat marokkolaista käsityötä.

Makuuhuonetta somistaa Beni Ourain –vintagematto. Seinällä on alumiininen vintagetarjotin. ”Yleensä kodit ovat minusta Suomessa toimivampia ja käytännöllisempiä, mutta minun silmiini paikalliset asunnot taas ovat kauniimpia”, asukas sanoo.

Marokkolaisia tossuja tehdään lukemattomissa väreissä. Nahkatossut sopivat vierastossuiksi. Espanjassa ihmiset ovat tottuneet kulkemaan sisällä kengät jalassa.

Vierashuone ja toinen kylpyhuone sijaitsevat omassa rauhassaan. Persialainen matto on edellisestä kodista.

Kylpyhuoneen kalusteet on tehnyt sama puuseppä kuin muutkin kodin kiintokalusteet ja väliovet. ”Suomessa putket jätetään usein näkyville ja vessa, kylpyhuone, kodinhoitohuone ja sauna ahdetaan samaan tilaan. On tosi kivaa, että täällä meillä on monta kylppäriä. Kun tulee vieraita, kaikilla on oma rauha, eikä tarvitse aamulla jonotella suihkuun.”

Pikkuvessan lavuaari on Dokkänistä. Hana on menossa vaihtoon piakkoin.

Lisää inspiroivia koteja ulkomailta

Kommentoi »