Rento sisustus hollantilaisittain
Sisustus
Rento sisustus hollantilaisittain
Suomalais-hollantilaisen perheen kodissa tunnelma on tärkeämpää kuin käytännöllisyys. Ikkunat saavat olla paikalliseen tapaan ilman verhoja.
14.12.2016
 |
Kotivinkki

Värikkääksi maalatuista pinnatuoleista on rakennettu työhuoneeseen omaperäiset seinähyllyt. ”Suomessa kodit ovat hyvin käytännöllisiä, Hollannissa keskitytään enemmän tunnelmaan ja sisustukseen. Täällä ei ole niin tarkkaa, jos kaikki ei toimi virheettömästi ja jos jokin nurkka vähän repsottaa. Vanhojen talojen tunnelmaa arvostetaan, eivätkä vetoisuus tai eristysongelmat haittaa”, perheen suomalainen äiti kertoo.

Remontin myötä myös makuuhuoneen vaatekaapit menivät uusiksi. Perheen isän veli toteutti vintage-romanttisen kaapiston pariskunnan idean pohjalta. Asunnon huonekorkeus on yli kolme metriä.

Perheen äiti piristää sisustusta harkituilla väripilkuilla, erityisesti sinisen sävyillä. Lapsuudenkodista olevan senkin hän on maalannut mustaksi. ”Joustavuus on sisustuksessa tärkeää. Järjestystä pitää voida halutessaan muuttaa. Syksyn tullen jatkamme ruokapöytää ja siirrämme sen keittiön puolelta olohuoneeseen. Sohva puolestaan siirtyy keittiön nurkkaan. Näin luomme juhlasalin synttärikutsuja ja pikkujouluja varten.”

Lapsen huone on sisustettu värikkääksi, vaikka hän viettääkin vielä yönsä vanhempien vieressä ja päivänsä leikeissä olohuoneen lattialla.

Remontin yhteydessä asennettiin jykevä lankkulattia, ja ylimääräinen puutavara käytettiin keittiökalusteisiin.  Fazerin retrojulisteet muistuttavat Suomesta. Jääkaapin ovi käsiteltiin liitutaulumaalilla.

Sohvapöydällä oleva jykevä vanha lasivalaisin hankittiin naapurikadun asukkaalta. Tarkoitus oli ripustaa lamppu keittiön pöydän ylle, mutta raskastekoinen ja vaikeasti kiinnitettävä valaisin saa nyt koristaa olohuonetta. ”Olemme aikamoisia aarteenmetsästäjiä, ja tavaraa kertyy, kun miltei kaikissa elämää nähneissä esineissä näkee potentiaalia.”

Iso ikkuna on paikalliseen tapaan verhoton. Punaiset ja oranssit yksityiskohdat maustavat valoisaa näkymää.

Kommentoi »