Koti Aurinkorannikolla
Sisustus
Koti Aurinkorannikolla
Pihalla uima-allas, avokado- ja persikkapuu, asunnossa ei eteistä ollenkaan. Sannalla, hänen miehellään Sepolla ja tyttärellään Ainolla, 13, on koti Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Espanjalaiseksi omakotitaloksi 81-neliöinen talo on kompakti, mutta siihen mahtuu kaikki tärkeä, kuten toimiva keittiö, tilava autotalli nikkarointia varten ja vaatehuoneeseen rakennettu sauna.
18.2.2016
 |
Kotivinkki

Sanna ja Seppo muuttivat Espanjaan 19 vuotta sitten. Nykyinen asunto löytyi Fuengirolan Los Pacosista. Koti Aurinkorannikolla eroaa suomalaisista asunnoista siinä, että siinä ei ole espanjalaiseen tyyliin lainkaan eteistä. Ulko-ovesta lampsitaan suoraan olohuoneeseen. Sanna, Seppo ja Aino jättävät kengät ulkona oleviin koreihin, mutta Ainon espanjalaiset ystävät tulevat paikalliseen tapaan sisään kengät jalassa. 

"Vuodenaikojen vaihtelun huomaa lähinnä siitä, että talvella puutarhaa täytyy kastella vähemmän", Sanna kertoo.

Vanha talo määrittelee sisustustyyliä. Aito puu ja puulattia ovat tärkeässä osassa, Sepon mielestä lastulevyn käyttö on kiellettyä.15 vuotta vanha ruokapöytä tuotiin edellisestä kodista. Kirpputorilta löytyneeseen kattokruunuun ripustetaan jouluna punaisia kristalleja. Perheelle viihtyisyys on tärkeää, sillä he viettävät paljon aikaa kotona.

"Poltan myös paljon kynttilöitä. Alkuvuosina se ei ollut täällä ollenkaan yleistä, ja tarjolla oli vain hautakynttilöitä. Kerran paikallinen ystäväni kysyi meille tullessaan, että kuka on kuollut", Sanna nauraa.

Suomalaisuus näkyy kodissa muun muassa siinä, että keittiössä ja kylpyhuoneessa on lattialämmitys ja pakkasesta löytyy yleensä ruisleipää. Keittiö sijaitsee ruokailutilasta muutamaa porrasta ylempänä. Siellä on myös makuuhuone, sauna, kylpyhuone ja portaat yläkertaan. 

Toimiva keittiö on työkseen kokkaavalle Sannalle tärkeä. Siellä valmistuu jopa 90 henkilön catering-keikkoja. Seppo halusi keittiöön kaasulieden ja viinikaapin, Sanna sai päättää muusta. Vanha talo vaatii Sannan mielestä rustiikkisia kalusteita. Hänelle ei tullut mieleenkään laittaa modernia keittiötä. 

Makuuhuoneeseen haluttiin löytää kuviollinen tapetti. Kuvio löytyi helposti, mutta värin valinta oli hankala. Yöpöytä tuunattiin kipsipylväästä ja tarjottimesta.

Aino-tyttärestä oli mahtavaa, että hän sai käyttöönsä koko yläkerran. Hän haluaisi seuraavaksi maalata vaaleanpunaiset yksityiskohdat turkoosiksi.

Kodissa tehtiin täydellinen pintaremontti. Ainon kylpyhuoneen upean väriset seinälaatat olivat ainoat pinnat, jotka säästyivät remontilta. 

Edellinen asukas oli remontoinut saunan vaatehuoneeseen. Seppo teki sinne uudet lauteet.

Sanna ja Seppo rakastavat pitää ruokajuhlia. Usein syömässä on kymmenenkin hengen porukka. Ulkokeittiö rakennettiin remontin ylijäämätarvikkeista. Seppo pitää erittäin tärkeänä, että sinne asennettiin myös juokseva vesi, sillä grillatessa syntyy aina sotkua.

Aamukahvit juodaan aamuauringossa terassilla sohvalla tai kiikkutuolissa. Perhe viettää suurimman osan ajasta ulkona. Kun koti Aurinkorannikolla ostettiin, tontti oli varsinainen viidakko. Sitä raivattiin kaksi viikkoa kahden miehen voimin. Samalla paljastui, että pihassa on paitsi sitruuna- ja avokadopuu, myös persikkapuu.

"Lähistön vuoret näkyvät etupihalla. Kuulemme kellojen kilinästä sunnuntaisin, että vuohia lähdetään taas paimentamaan."

Suosittelemme myös tätä

1 kommentti