Koristele mökkipihaan syysunelma
Piha ja puutarha
Koristele mökkipihaan syysunelma
Syksy kirpeine poutapäivineen on tunnelmoinnin aikaa myös mökillä. Mökkipiha ansaitsee omat koristeensa sesongin syvissä väreissä.
25.9.2017
 |
Meidän Mökki

1. Lyhtyjen lämmin valo

Jo muutama lyhty ja syyskukka riittävät muuttamaan siististi ladotun klapipinon pihan koristeeksi. Led-tuikku on turvallinen vaihtoehto paikkaan, jossa ei voi käyttää normaaleja kynttilöitä. Led-valot kuluttavat sähköä niin vähän, että paristokäyttöisinäkin ne loistavat todella pitkään.

2. Syyskimppu kuparipannussa

Kaunein väripaletti löytyy luonnosta. Mustikanvarret, kanervat ja rentoakankaali kukoistavat pitkään. Vanhat kahvipannut ovat omiaan syyskimppujen maljakoiksi. Sommittele niistä kaunis ryhmä pöydälle tai pölkyn päälle. Kuparipannut kestävät ulkonakin varsin hyvin, ja kuparin korroosio on kauniin vihertävää patinaa.

3. Syksyn sato esille näyttävästi

Kynttilälyhtyyn voit säilöä syksyn sadon kauniisti. Tämän voit siirtää myös illallispöytään näyttäväksi kattauksen koristeeksi.

4. Syvien sävyjen harmoniaa

Ripottele kynttilälyhtyjä pitkin terassia ja ripusta muutama myös oksanhaaraan. Ruukkuun istutut heinät ja marsalanpunainen koristebataatti tuovat sopivasti vehreyttä.

5. Mökkipihan katseenvangitsija

Huonokuntoisesta veneestä saa ainutlaatuisen sohvan mökkipihalle. Idea löytyi Intiasta, mutta toteutus on aidosti suomalainen. Veneen kylki avattiin aukoksi ja pohjalle asennettiin vanerilevy korokkeeksi. Levyn päälle aseteltiin patja ja röykkiö tyynyjä. Tukevat pöllit pitävät sohvan vaaterissa.

6. Toisenlainen kukkaruukku

Pihan pimeitä nurkkia voi elävöittää värikkäillä kasveilla. Vanha marjapuimuri on kaunis seinäruukku, ja sitä on helppo siirrellä paikasta toiseen. Muratit kestävät hyvin pikkupakkasiakin. Harmaantunut halkopino toimii tunnelmallisena tilanjakajana.

7. Uutta vai vanhaa? Vain tekijä tietää

Tee mökkikyltti vaikka rannalle ajelehtineista laudanpätkistä, ja istuta se kiviä täynnä olevaan sinkkiämpäriin. Kyltin puisia kirjaimia löydät askartelutarvikeliikkeistä. Liimaa ne kiinni lautaan kosteudenkestävällä liimalla. Kirjaimet harmaantuvat kauniisti ajan saatossa.

8. Luonnon oma taidenäyttely

Ripusta koriin istutettuihin oksiin pieniä lyhtyjä tai vaikka ulkokäyttöön tarkoitettuja led-valoja. Sammalpeite korin katteena on kaunis koriste, joka säilyy ulkoilmassa kauniina pitkään. Syksyn tunnelmaa parhaimmillaan.

9. Kesätarvikkeet uuteen käyttöön

Kun kesäköynnösten aika on ohi, täytä köynnöstuki kurpitsoilla, niin saat näyttävän koristeen ovenpieleen tai kulkureitin varrelle.

10. Kirkas poikkeus syysväreille

Syksyn värit muuttuvat päivittäin. Reheville syysväreille voi luoda piristävää kontrastia yksinkertaisilla ideoilla. 

Lue lisää:

3 kommenttia